Ingrediente:
- 5 oua de casa
- faina (cat cuprinde)
Se bat ouale bine si se adauga faina. Se framanta pana aluatul nu se mai lipeste de maini si e mai elastic.
Se da forma unei baghete mai groase, care se taie apoi in bucatele de 1-2 cm grosime. Se intind cu sucitorul sau cu masina de intins aluat foarte subtire, pe masa infainata si apoi se taie sub forma dorita. Eu o parte din aluat l-am intins manual, dar apoi m-am dus si am imprumutat de la maica-mea masina de taietei si mi-am usurat munca.
Am facut taietei, tagliatelle si patratele (unele taiate manual, altele cu masina)
Se lasa 1-2 zile la uscat, preferabil pe o fata de masa sau cearsaf, apoi se depoziteaza in cutie de carton sau punga de hartie.
si eu fac destul de des pentru ca mi se par mult mai bune decat cele din comert.n-am masina de paste dar aluatul se intinde destul de usor cu putina rabdare.imi plac mult cele subtiri facute de tine.pupic
RăspundețiȘtergereSarah, multumesc de vizita! Te pup si-ti doresc o zi cat mai frumoasa!
RăspundețiȘtergereBuna, cata rabdare ai... eu fac cu masina de paste, insa voi incerca sa fac si fara. Extraordinar ti-au iesit. Te pup!
RăspundețiȘtergereDelicii culinare, multumesc! Pupici
RăspundețiȘtergere