Rapide
si delicioase!
Denumirile difera in functie de zona...la noi asa li se spune. Imi plac
foarte mult, iar cand am chef de gogosi rapide, fac ciurigi.
Ingrediente
- 1 kg faina
- 500 g iaurt
- 1 lingura smantana
- 1 lingura margarina moale
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- coaja rasa de lamaie/portocala
- Portii: 0
- Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Se framanta bine toate ingredientele. Daca mai e nevoie, adaugati faina sau iaurt, dupa caz.Pe masa infainata intindeti aluatul de aproximativ 1/2 cm grosime si taiati-l patratele sau dreptunghiuri cam de 10 cm lungime si 5 latime. Faceti in mijlocul fiecaruia o taietura mica cu cutitul, prin care treceti unul dintre colturi.
Prajiti-le in ulei incins, apoi pudrati-le cu zahar.
Ce pofta am si eu...mai ai??:))
RăspundețiȘtergerenu, Danutza, dar mai fac..:))
ȘtergereMmm, ce-mi plac!
RăspundețiȘtergereUn weekend frumos!
multumesc, Maya! La fel iti doresc!
ȘtergereLa noi se numesc scovergi si soacra mea este "obligata"sa ne faca foarte des ca ne plac ff mult!
RăspundețiȘtergereau o groaza de denumiri, dar sunt la fel de bune. pup
ȘtergereVai ce-mi plac... nu am mai mancar demullt. Week-end placut!
RăspundețiȘtergereMultumesc, la fel! Pupici
ȘtergereEu sint moldoveanca, iar acasa la mine le spuneam minciunele... bune, bune, facea mereu mama, mai face si acum cind merg acasa. Acum mi-ai adus aminte, daca vedeam reteta mai devreme, faceam si eu citeva... Pupici si week-end placut !
RăspundețiȘtergerecum spuneam si mai sus, au ff multe denumiri gogosile astea, depinde de zona. Lasa ca faci maine..:)) Pupici
ȘtergereCe pofta mi-ai facut cu gogoselele astea !!!!! Nu am mai papat de multa vreme !!! :(:(
RăspundețiȘtergerelasa ca tu esti harnicuta si-ti faci rapid..:))Pup
RăspundețiȘtergereSi la mine se spune ciurigi.Ahh bune sunt .Sper sa am timp săptămâna asta sa-mi alin pofta:).Arata tare bine.pup.O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergere