Ingrediente:
1, 5 kg coaja de lebenita
1 kg zahar
500 ml apa
Am vazut mai multe variante pe internet, dar va spun cum am facut-o eu si a iesit foarte buna. Se curata partea verde a lebenitei, iar restul cojii, adica partea alba + putin din cea rosie ,se taie felii subtiri, apoi bucatele mici.(vedeti in imagini mai jos).
Pe net scria ca se fierbe coaja cu otet, ca sa fie sticloasa, aproape transparenta. Ei bine, eu nu am facut asa. dar va spun ca tot a iesit sticloasa, in plus si-a pastrat si dungulita rosie de la lebenita, care ii da un aspect foarte placut. Si am facut economie de otet si timp...:)))
Eu am pus intr-o cratita apa, zaharul si cojile taiate cubulete la fiert, la foc mediu. Am amestecat din cand in cand, ca sa nu se lege. In aproximativ 1 1/2 h a fost gata.
Nu are mult sirop, dar depinde si cat o fierbeti si la ce temperatura.
Mie una imi place foarte mult aceasta dulceata. Cred ca e foarte potrivita pentru clatite sau pentru ornat, datorita aspectului ei.
Foarte interesanta dulceata,n-am facut niciodata,dar imi place cum arata a ta,pupici|
RăspundețiȘtergereMultumesc, Flory...poti sa incerci, daca tot e sezonul lebenitei...Te pup si te mai astept!
RăspundețiȘtergereFoarte buna dulceata...eu o prepar un pic diferit fara apa..insa sunt convinsa ca e foarte buna si asa
RăspundețiȘtergereImi place reteta asta, ai un fel de 2 in 1, mananci partea rosie, dulce si buna si folosesti si partea alba pe care nimeni nu o vrea. Imi place blogul tau ;) Si mai ales "motto"
RăspundețiȘtergereNaty, am pus apa pt ca imi place mai insiropata dulceata!Pupici
RăspundețiȘtergereKadia, ma bucur ca-ti place bloguol meu. Te mai astept in vizita!Pupici
RăspundețiȘtergere