O mica particica din sufletul meu....

24 mai 2012

Ciorba de burta




O ciorbica delicioasa, care inainte nu imi placea, dar acum o ador. 

Ingrediente

  • 1 kg burta prefiarta (eu una nu am chef de stat ceasuri intregi sa o fierb, dar voi puteti sa faceti asta..:))
  • 1 os de vita (optional- eu nu am pus)
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 1 radacina mica telina
  • 1 gulie (optional)
  • 1 ardei iute
  • sare, piper
  • 500 g smantana grasa
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri ulei masline
  • 3 fire de patrunjel, 3 de leustean, 3 de marar
  • zeama de lamaie(dupa gust) sau otet
  • 4-5 catei usturoi
  • cuburi vegeta
  • Portii: 10Portii:8
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute

Mod de preparare

Se pune burta taiata fasii lungi si mici la fiert in apa cu ceapa intreaga,dar curatata de coji, ardeiul intregi, gulia si telina. In cazul in care puneti os, strecurati zeama rezultata dupa fierberea osului si acolo fierbeti burta si legumele. Cand legumele sunt fierte, le scoateti si adaugati zeama de lamaie si condimentati.
Radeti morcovii pe razatoarea mica si caliti-i la foc mic, in ulei de masline. Cand sunt caliti de tot, asta dureaza cam 10 minute, adaugati-i peste zeama din oala. Dau o culoare si un gust fenomenal!!!
Faceti un dressing din smantana, galbenusuri si usturoi tocat. Cand burta e fiarta bine, luati vasul de pe foc, si adaugati verdeturile taiate foarte marunt, iar dupa 10 minute adaugati dressingul, subtiindu-l cu zeama din oala si adaugandu-l treptat.
Serviti cu ardei iute.

20 de comentarii:

  1. Eu as putea manca non stop,dar sotului nu-i place,asa ca nu fac,,,,dar vin la tine la o portie,,,yamiiiiiiii

    RăspundețiȘtergere
  2. Printre preferatele sotului meu aceasta ciorba.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buna!La noi pana si cea mica o adora!

    RăspundețiȘtergere
  4. vai ce frumos arata!! A mea tocmai s-a terminat dar parca am manca o portie, uitandu-ma la blogul tau.. yammm!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata impecabil. Puiu e topit dupa ciorbica asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult. Te mai astept in vizita!

      Ștergere
  6. Si noua ne place tare mult ciorba de burta!

    RăspundețiȘtergere
  7. super ciorbita! eu n-am mai apucat s-o postez, dar vine o zi cand va vedea si ea lumina blogului:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am cateva zeci de retete nepostate, dar cum se apropie sfarsitul anului scolar, nu am timp sa le postez...

      Ștergere
  8. oooooooooooo,demult nu am mai mancat..............mmm...........ce pofta imi este de o portie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata bine
    O precizare: - zeama cea mai buna iese din oase de vita fierte in apa cu sare timp de 4-5 ore la foc mic (prima apa, cand incepe sa fiarba, si se ridica spuma se arunca)si crede-ma ca o sa ai o ciorbita de vacuta sau burta ............... de o sa te lingi si pe degete.

    RăspundețiȘtergere