O mica particica din sufletul meu....

23 mai 2012

"Miere " din flori de salcam




O miere foarte buna din aceste flori parfumate..... O "miere"  foarte buna din aceste flori parfumate.....Nu e ca si cea originala, normal, dar e foarte foarte buna...Doar apicultorii ar stii ca e o miere falsa..:))
Poate fi folosita si ca indulcitor, la fel ca siropul de artar...

Ingrediente

    • un castron mare de flori de salcam (nu stiu cantitatea exacta)
    • 1,5 kg zahar
    • zeama de la o lamaie
    • 2 l apa
  • Portii: 0Portii: 0
  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute

Mod de preparare

Se face in acelasi fel ca si mierea de papadie.
Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert. Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul scade considerabil.  Stoarceti florile intr-o strecuratoare, apasand bine, ca sa iasa toata zeama din flori. Siropul rezultat il puneti din nou la foc, adaugati zaharul si zeama de lamaie, amestecati bine si fierbeti iar vreo 2-3 ore, pana vedeti ca lichidul este legat, iar cantitatea se reduce la aproape jumatate. Oricum, mierea se mai ingroasa dupa ce se raceste. Puneti in borcane curate si dati la camara.
Florile stoarse de zeama nu le aruncati. Puneti-le intr-un borcan mare si adaugati din mierea facuta, peste ele.
Va rezulta o dulceata din flori de salcam delicioasa.






4 comentarii:

  1. Esti o gospodina desavîrsita. Ai preparat tot felul de bunatati! Parca-i simt parfumul. O miere tare delicata. SI siropul de muguri de brad e super bun! Mai ales pentru tuse :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Maya, iti multumesc din suflet. Esti tare draguta.Ma bucur ca-ti plac!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoas miroase in bucatarioara ta.Delicioasa mierea.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere