Sa
ma iertati ca o pun asa tarziu, poate ca unele ati fi dorit sa o
prestati, dar ramane pt la anu'....
Uite asa, m-am facut albinuta si am strans toata mierea din papadii in
cateva borcanele...
E o miere buna, buna, foarte ieftina si ce sa zic: e si usor de
facut...Stransul florilor e mai greu, dar daca aveti un ajutor ca si
mine, merge repede treaba..:))
Si chiar are gust de miere adevarata!!!!
Ingrediente
- aproximativ 1 kg de flori de papadii
- 1,5 kg zahar
- zeama de la o lamaie
- 2 l apa
- Portii: 0
-
Timp de preparare:
peste 120 minute
Mod de preparare
Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara,
din gradini. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert.
Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul
scade considerabil. Stoarceti florile intr-o strecuratoare, apasand
bine, ca sa iasa toata zeama din flori. Siropul rezultat il puneti din
nou la foc, adaugati zaharul si zeama de lamaie, amestecati bine si
fierbeti iar vreo 2-3 ore, pana vedeti ca lichidul este legat, iar
cantitatea se reduce la aproape jumatate. Oricum, mierea se mai ingroasa
dupa ce se raceste. Puneti in borcane curate si dati la camara.
Ce bine arata! Nu am probat niciodata!
RăspundețiȘtergeremultumesc, Maya. La anul poti proba.Prin aprilie e sezonul papadiilor.Pupici
RăspundețiȘtergereMi-ai adus aminte de copilărie. Mama făcea "miere" din flori de păpădie în urmă cu mulţi ani şi ce ne mai plăcea.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ai avut parte in copilarie de asa ceva. Eu doar acum i-am aflat gustul..:)) Pupici
ȘtergereNu am gustat niciodata miere de papadie , dar sigur e gustoasa si sanatoasa !! Bravoooo!!!
RăspundețiȘtergereasa e.Pup
Ștergere