O mica particica din sufletul meu....

15 mai 2012

Copanele in sos dulce-picant



REAL  - FARA EGAL!!!

 Real Hipermarket are o promotie grozava la vasele Pyroflam. Asta am aflat abia azi, din pacate, cand e data limita. Prin urmare, m-am pus rapid pe treaba, pentru ca ei ofera sansa unui premiu celor care participa la concursul " Bucatar real-" , inscriindu-se cu o reteta pe care si-ar dori sa o pregateasca intr-unul din aceste vase minunate, care nu se zgarie, se curata foarte usor, se pot folosi in cuptor, pe plita, etc, etc .Ce sa mai spun? Orice bucatareasa si-ar dori un asemenea vas.  Are o sumedenie de calitati! Iar pe mine albul asta al vaselor ma face visatoare.....


 

Si iata reteta:
  
Copanele in sos dulce-picant






Ingrediente

  • 6 copanele pui
  • 200 ml must sau suc proaspat de struguri
  • 100 ml pasta de rosii
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri ketchup picant
  • 1/2 lingurita boia iute
  • sare, piper
  • oregano uscat, busuioc uscat, rozmarin uscat --cate putin din fiecare
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi tocati
  • Portii: 6Portii: 6
  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute

Mod de preparare reteta

Din miere, must, condimente,ketchup, boia iute si usturoi tocat se face o marinata, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Se adauga copanelele si se amesteca iar. Se da la frigider cel putin 2 ore, sa se imbine aromele.
Intr-un vas termorezistent, se adauga uleiul de masline, apoi copanelele cu tot cu sos si se dau la cuptor cu vasul acoperit, la foc mediu, pana sunt gata. Se pot face si pe aragaz, la fel de bine. Cum doriti.
 Un sos ataaaaaat de bun..iar gustul copanelelor marinate este absolut grozav! Merg servite simplu, doar in sosul lor, sau cu piure, orez. etc.


13 comentarii: