Foarte parfumata...foarte aromata! Una dintre cele mai bune dulceturi! Anul trecut am facut-o prima data si am de gand sa o fac in fiecare an, pentru ca o ador.
Ingrediente
- 500 g flori de salcam
- 1,5 l apa
- 1 kg zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
- Portii: 0
-
Timp de preparare:
peste 120 minute
Mod de preparare
Apa si zaharul se pun la fiert, la foc mediu, pana siropul se leaga
si scade la aproape jumatate. Dureaza aprox. 1,5 ore. Florile se curata
si se spala, apoi se adauga in oala cu sirop. Se mai lasa o ora la foc
mediu. Inainte de a-l lua de pe foc cu 5 minute, se adauga zeama de
lamaie. Se pune dulceata in borcane curate si se da la rece.
N-am mancat niciodata dar trebuie sa fie tare delicioasa!Un weekend Minunat!
RăspundețiȘtergeree delicioasa!
ȘtergereAu inflorit salcamii? La noi abia au inmugurit. Trebuie sa fie tare aromata! N-am mancat, inca, dulceata din flori de salcam.
RăspundețiȘtergerela noi incep deja sa se usuce florile de salcam...
ȘtergereNici eu nu am facut si nici nu am mancat niciodata.
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie tare parfumata,asa cum spui tu.
Seara frumoasa!
e foarte parfumata si foarte gustoasa!
ȘtergereNiciodata nu am folosit flori de salcam,dar imi place foarte mult cum miros.Cred ca este buna dulceata.
RăspundețiȘtergerePupici!
intr-adevar, este.Pup
Ștergere