O mica particica din sufletul meu....

19 mai 2012

Dulceata din flori de salcam





Foarte parfumata...foarte aromata! Una dintre cele mai bune dulceturi! Anul trecut am facut-o prima data si am de gand sa o fac in fiecare an, pentru ca o ador. 

Ingrediente

  • 500 g flori de salcam
  • 1,5 l apa
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Portii: 0Portii: 0
  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute

Mod de preparare

Apa si zaharul se pun la fiert, la foc mediu, pana siropul se leaga si scade la aproape jumatate. Dureaza aprox. 1,5 ore. Florile se curata si se spala, apoi se adauga in oala cu sirop. Se mai lasa o ora la foc mediu. Inainte de a-l lua de pe foc cu 5 minute, se adauga zeama de lamaie. Se pune dulceata in borcane curate si se da la rece.

8 comentarii:

  1. N-am mancat niciodata dar trebuie sa fie tare delicioasa!Un weekend Minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Au inflorit salcamii? La noi abia au inmugurit. Trebuie sa fie tare aromata! N-am mancat, inca, dulceata din flori de salcam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi incep deja sa se usuce florile de salcam...

      Ștergere
  3. Nici eu nu am facut si nici nu am mancat niciodata.
    Trebuie sa fie tare parfumata,asa cum spui tu.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Niciodata nu am folosit flori de salcam,dar imi place foarte mult cum miros.Cred ca este buna dulceata.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere