Ingrediente:
- 2 oua
- 25 g drojdie
- 250 ml lapte cald (aproximativ)
- 100 g margarina
- sare
- 1 lingura zahar
- coaja de lamaie si portocala rasa
- 300 g faina integrala+ 200 g faina alba
Toate ingredientele se pun in masina de paine, in ordinea descrisa, pe programul de facut aluat. Daca nu aveti masina de paine, framantati aluatul cu mana. Laptele se pune in functie de cat cere aluatul. Daca mai e nevoie, mai adaugati. Daca e prea moale aluatul, mai puneti faina.
Cat de simplu se fac gogosile, vedeti in pozele de mai jos.
Cand aluatul e dospit, se imparte in parti egale si fiecare parte se intinde foarte subtire, pe masa presarata cu faina. Cu ajutorul unui pahar cu gura larga, decupam gogosile. Dupa ce sunt decupate toate, punem pe cate o gogoasa umplutura de branza dulce+zahar+vanilie+scortisoara, sau diferite dulceturi mai tari, ca sa nu curga. Peste gogoasa cu umplutura, punem alta simpla si lipim marginile cu furculita. Le coacem la foc potrivit.
Optional, presaram zahar pudra, amestecat cu vanilie.
Sunt foarte bune si pufoase. De preferat a se servi calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu