O mica particica din sufletul meu....

18 august 2011

Cascaval de casa


Ingrediente:

- 500 grame branza proaspata de vaci
- 100 g unt

- 1 ou (pentru culoare)
-  un varf de  lingurita bicarbonat de sodiu
-  sare 

- chimen (optional)

Branza se amesteca bine cu sarea, oul si bicarbonatul.
Untul se pune la topit intr-o oala, apoi se adauga branza  peste unt, amestecand continuu.
Se obtine o pasta elastica, care se pune in folie alimentara si se da la rece.
E mult mai bun decat cascavalul de cumparat si sa nu mai vorbesc de faptul ca se cunoaste si la buzunar...:))
Eu am pus si chimen in compozitie, pt ca imi place gustul.





6 comentarii:

  1. De asta imi place mie in comunitatea asta ca mereu invat cate ceva!Pupici AlinutziKa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Teo, cine vrea poate sa invete....Si eu am invatat multe si sper sa mai invat...Te pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna reteta asta!!! Am si eu una similara, dar am s-o incerc si pe a ta !! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Andrada, a unele retete se cerea sa pui si branza de oaie...dar mie nu imi place. Sau sa mai fierbi o data branza in lapte si s-o strecori: nu vad rostul. Eu am simplificat-o putin. Si imi place rezultatul. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,

    am facut ieri reteta, dar nu mi-a iesit. Adica atunci cand fierbeam amestecul era ca o spuma, nu am reusit sa-l fac pasta elastica, asa cum ai zis tu. A trebuit sa-l iau de pe foc ca mi se ardea si dupa ce l-am tinut o noapte la frigider are o consistenta dubioasa, in unele locuri e lichid, iar in altele e ca o crema. Imi poti spune, te rog, unde am gresit? Chiar vreau sa-mi iasa :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai nu era nevoie sa o fierbi. In mod normal dupa ce adaugi branza peste unt, deja incepe sa se omogenizeze si sa devina elastica. E chestie doar de max 5 minute in care compozitia devine un fel de cascaval moale, care pus la rece se intareste.
    Cred ca tie nu ti s-a mai ingrosat, tocmai pt faptul ca ai fiert-o. Am auzit si de la altii ca daca o fierbi, isi pierde elasticitatea si ramane lichida.
    Si eu am patit ca tine la inceput. Am lasat-o pe foc pana a fiert si am ramas cu ceva moale si cam lichid, un fel de branza topita.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere