O mica particica din sufletul meu....

15 august 2011

Gratar de vita cu garnitura de cartofi piure



Ingrediente:

Gratar:
carne de vita pentru gratar
condimente :sare, piper, etc.

Piure:
cartofi
lapte
margarina(unt)
sare

Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cat sa-i acopere bine adaugand si sare.
In timp ce cartofii fierb, se fac gratarele: se taie carnea in bucati potrivite, se bate putin cu batatorul de snitele, se condimenteaza si se prajeste in tigaie teflonata sau pe gratar.
Cand cartofii sunt fierti, asa incat sa intre usor furculita in ei, se strecoara bine de apa, apoi se mixeaza la viteza mica pana sunt sfaramati toti cartofii. Se adauga margarina(o lingura sau o lingurita, in functie de cantitatea de cartofi) apoi treptat, laptele fierbinte, pana ajunge de consistenta unei creme.
Se serveste gratarul cu garnitura de carofi piure simplu sau puteti face si un sos alaturi.
Noi l-am servit asa simplu, cu o salata de rosii proaspete si foarte zemoase, din gradina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu