Acum le-am incercat prima data si nu mi-au iesit foarte aspectuoase, pt ca nicicum nu am gasit unde am pus chestia aia a mea de ornat, ca sa arata bine frisca....Dar, gustul a fost foarte bun!!!!
Ingrediente:
Pt savarine:
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de pesmet
1 lingura de faina
1 lingura ulei
1/2 praf de copt
Pt insiropat:
400 ml apa
200 g zahar
1/2 esenta de rom
Pt ornat:
frisca
gem
Se bat albusurile cu jumatate cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas, uleiul si praful de copt.
Se adauga peste albusurile spuma si apoi se incorporeaza pesmetul, amestecand usor.
Compozitia se toarna in forme si se da la copt.
Intre timp se prepara siropul: se pune apa si zaharul la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga esenta de rom si se opreste focul.
Savarinele coapte, se scot din forme si cand sunt reci li se taie capacelul de deasupra si se insiropeaza bine.
Se umplu cu frisca, li se pune capacelul si apoi se unge cu gem. Peste gem se mai pune un mot de frisca.
Am servit un "melc",acum vin la o savarina,si gata cina si desertul.Te pup!
RăspundețiȘtergereVreau si eu... e adevarat ca nu am facut cam de mult timp si mi-ai facut pofta... Pupici !
RăspundețiȘtergereDia....sa-ti fie de bine!..:)))
RăspundețiȘtergereDaniela..te servesc cu drag!
RăspundețiȘtergere