O mica particica din sufletul meu....

24 noiembrie 2011

Pulpe de pui in crusta crocanta si picanta




Imi plac enorm, dar ingrasa.....:)) Sunt de genul celor de la kfc...

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui (ciocanele)
  • 1 cana lapte
  • 1 lingurita usturoi granulat + 1 varf de cutit (pt fulgi)
  • 1 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita sare+ 1 varf de cutit (pt fulgi)
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 lingurita boia iute+ 1 varf de cutit (pt fulgi)
  • sare, piper
  • 100g  fulgi de porumb
  • 100 g faina alba
  • 3 oua
  • Portii: 3Portii: 3
  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute

Mod de preparare reteta

Pulpele se fierb 10 minute (din momentul fierberii!). Cu apa ramasa faceti o supica buna de taietei sau galuste. Pulpele se curata de piele si se cresteaza in 3-4 locuri.
Se pune laptele intr-un vas si se adauga condimentele. Se pun si pulpele in vas si se dau la frigider pt cel putin 2 ore.
Dupa acest timp, se bat ouale intregi bine si se pune int-un vas faina, iar in altul fulgii de porumb,zdrobiti bine cu sucitoul sau mixati la robot si  amestecati cu un varf de cutit usturoi granulat, un varf de cutit boia iute si un varf de cutit sare .
Pulpele se dau mai intai prin faina, apoi prin spuma de ou, iar apoi prin fulgii de porumb, pe rand si se prajesc in baie de ulei foarte incins. Aveti grija ca pulpele sunt fierte putin, asa ca timpul de prajire nu e lung. Cand se rumenesc, se scot pe hartie absorbanta si se servesc cu cartofi aurii si mujdei de usturoi (combinatie perfecta).




20 de comentarii:

  1. din cate vad eu si tu esti o fana a puliului crocant...nici nu ma mir ...e o minunatie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place mult crusta asta picanta la carnea de pui!

    RăspundețiȘtergere
  3. oho,asta da crusta crocanta.imi place!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce conteaza daca ingrasa, mincam si dupa aia alergam...

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum ti-am zis si pe Bucataras eu n-am probleme cu greutatea asa ca imi poti trimite o farfurie:)) Le pap instant! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am servit o pulpita de la tine,si acuma fug repejor la treaba.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt perfecte, chiar daca ingrasa:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bune pulpitele , ma abonez la o portie

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Ziua, Alinutzika !
    Voi incerca aceasta reteta, dar in varianta NE picanta.
    Ma poti sfatui CE sa "reduc" la ingrediente ?
    ~
    Cornelius, :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Naty, sunt o mare fana, asa e....Pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu-mi prea place sa alerg, Daniela, asta-i problema..:)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Danutza, esti o fericita! Bucura-te ca poti papa orice.....

    RăspundețiȘtergere
  13. Pai, e simplu Cornelius: nu pui chilli....:)) Dar nu stii ce pierzi..:)).. Sau pui foarte putin, doar cat sa se simta aroma, sa zicem doar 1/4 de lingurita. In plus, inlocuiesti boiaua iute cu boia dulce. Iti doresc spor la treaba si astept sa-mi spui cum ti-au iesit..

    RăspundețiȘtergere
  14. super! imi plac la nebunie pulpele pikante ! sigur si astea sunt tare bune!

    RăspundețiȘtergere
  15. Timea, sunt foarte bune! Iti multumesc de vizita si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere