Ia mai mult timp prepararea, dar e foarte foarte bun! Vi-l recomand din toata inima! E foarte cremos! Alaturi de gratare si cartofi pai e delicios!
Ingrediente:
- 1 capatana usturoi
- 70-100 ml ulei
- sare
- piper
- un praf de vegeta
- 3-4 picaturi otet
- 1/2 lingurita mustar clasic
- 1 galbenus
- 1 lingura smantana
Cateii de usturoi curatati de coaja, se mixeaza cu sare pana devin ca o crema. Se adauga otetul si mustarul. Se mai mixeaza putin, apoi se adauga galbenusul. Se adauga treptat uleiul, ca si la o maioneza obisnuita. Se condimenteaza. La urma se adauga smantana.
Imi place mult de tot usturoiul.Eu il fac doar cu smantana si ulei,dar am sa incerc si asa.O zi buna.
RăspundețiȘtergereCealalta reteta a mea este mujdei 1 si e exact cum o faci tu. Mujdei 2 insa, adica reteta aceasta, e preferata mea.
RăspundețiȘtergereMai multa munca, dar si mai bun rezultat.
De ce pui vegeta ?
RăspundețiȘtergerePersonal consider ca vegeta ii schimba foarte mult arorma , + ca e foarte sarata
Eu pun vegeta de la knorr, cu gust de pui, deci ii schimba aroma in bine, nu in rau, zic eu. Si daca e prea sarata, nu mai e nevoie sa sarezi si sosul. Oricum, e vorba doar de un praf de vegeta, adica de 1-2 g. Dar cine e contra vegetei, poate sa nu o foloseasca. Eu una o folosesc, chiar daca stiu ca nu e prea sanatoasa. Tai E-urile din alta parte..:))
ȘtergereEu il fa doar cu smantana si atat. Dar o sa incerc si asa.
RăspundețiȘtergereFlorin, incearca-l si spune-mi daca ti-a placut. Ma indoiesc ca raspunsul e negativ, pt ca toti cei care l-au gustat la mine au avut doar cuvinte de lauda.
RăspundețiȘtergeregalbenus crud?
RăspundețiȘtergereDa. Poti sa pui si fiert, daca nu iti place crud.
Ștergerenu ma prajit normal ca e crud
Ștergerepe gratar galbenusu trebuie sa l pui dupa la cuptor si in tigaie normal ca ,crud
Ștergereeste foarte, foarte bun! o sa printez reteta! multumim! :)
RăspundețiȘtergereFOARTE,FOARTE FOARTE BUN !!!!! NU MA MAI SATUR DE EL .
RăspundețiȘtergereBuna , ti-am luat reteta si am adaptat-o putin dupa gustul meu pe blogul dupa ce am testat-o !
RăspundețiȘtergereEste foarte buna si sosul a iesit grozav.
www.miculcritic.wordpress.com