"L-am rugat pe Dumnezeu sa-mi dea toate lucrurile ca sa ma pot bucura de viata. El mi-a dat viata, ca sa ma pot bucura de toate lucrurile...".
O mica particica din sufletul meu....
23 august 2011
Varza murata la borcan
O alternativa mai la indemana a verzei murate in butoi...Evident, nu e buna pentru sarmale ....:))
Ingrediente:
varza
sare grunjoasa (dupa gust, dar sa fie putin mai sarata decat de obicei)
hrean ( 2-3 tije la 1 borcan)
Se taie varza fideluta. Se amesteca bine cu sarea, pana se inmoaie. Se asaza in borcan si se apasa bine. Se adauga si hrean , printre varza. Daca nu a lasat suficienta zeama cat sa o acopere, mai adaugati putina apa cu sare. Dupa preferinta, pentru a da aroma verzei, adaugati si marar sau alte ierburi.
Se da la rece.
La iarna, o veti folosi la ciorbe, fasole frecata, varza calita, etc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu