O mica particica din sufletul meu....

8 septembrie 2011

Ciorba de pui a la grec



De mai bine de o saptamana imi tot cere sotioru' meu o ciorba mai acrisoara "asa cum stii tu sa faci"...imi spune el..
Ba nu am avut chef, ba nu am avut pofta si uite asa l-am tot amanat. Pana acum. Cand a venit la masa, pe la pranz, a halit rapid 2 portii...:))
"E mai buna decat la restaurant, draga!", imi zice. Si vorbele astea imi sunt deajuns sa prind aripi si sa mai pregatesc 2-3 feluri pana diseara..:))

Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 morcov 
  • sare, piper, vegeta
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml smantana
  • patrunjel
  • otet 
  • ulei 
  • 1 ceasca orez (eu nu am pus)

Se curata legumele, ceapa si ardeiul se toaca, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in ulei, la foc mai slab. Cand sunt aproape calite, se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se lasa putin la rumenit, vreo 5 minute, apoi se umple oala cu apa. Se condimenteaza, dupa gust.
Cand ciorba incepe sa fiarba, se pregateste dressingul. Se amesteca bine galbenusurile cu smantana intr-un castron mai mare. Se ia cate putin din ciorba (3-4 polonice) si se amesteca cu dressingul, treptat.
Dupa ce s-au omogenizat bine ingredientele, se toarna incet toata compozitia in oala cu ciorba, amestecand usor, ca sa nu se strice..Patrunjelul tocat se adauga ciorbei. Se opreste focul.
Se acreste cu otet dupa gust.







11 comentarii:

  1. Hmmm...hmmm...ce buna trebuie sa fie. Chair n-am mai mancat de ceva timp o ciorbitza. Arata delicios de buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc si tie, Iulia...Te mai astept in vizita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ai pus si ardei, a mea e farfuria din ultima poza... Hmmm, ce buna e ciorbitza... Pup !

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum sa nu profit de aroma ardeilor in plin sezon, draga Daniela? Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. yummy... tre sa o mai fac si eu. super buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stii eu nu sant fan ciorbe,borsuri,supe...de asta la mine pe blog n-ai sa gasesti nimic de genul asta...dar o ciorba de burta sau radauteana nu refuz niciodata!!!!De fapt cand vin in Romania primul lucru care mananc e ciorba de burta....si sa vezi cu ce pofta mananca si sotul meu....si cu cate 2,3 ardei...
    Apropo,cand am facut vacanta in bucovina,la 2 zile mancam ciorba radauteana,si era atat de buna...a ta arata minunat si sigur e o bunatate!!!Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Scuza-ma,eu numesc ciorba asta radauteana ca-s mai patrioata stii...si apoi daca n-are orez ...imi aminteste de cea mancata in bucovina!!!
    Pupici din nou!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Petronela draga, ciorba mea nu e radauteana ca nu am pus usturoi deloc. Orez ar fi trebuit,dar mie nu imi prea place. Multumesc de aprecieri!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Giovanna...ma bucur ca iti place! Pupici

    RăspundețiȘtergere