1 litru de bulion de casa
2 linguri pasta ardei sau gogosari
3 linguri de zahar
1/2 lingutita otet
1 lingurita rasa boabe piper
1/2 lingurita boabe mustar
2-3 foi de dafin
un varf de cutit de sare grunjoasa
un praf de scortisoara
un praf de cuisoare macinate
un praf de tarhon macinat
un praf de ghimbir
2 cepe
3 catei usturoi
2 ardei
4 ardei iuti
1 ceasca mica ulei
conservant
Se toaca foarte bine ceapa, usturoiul si ardeii in robot si se pun la calit in ulei. Cand sunt caliti, se adauga pasta de ardei, se mai lasa putin, apoi se adauga bulionul si otetul.
Se pun pe rand condimentele si se lasa la fiert pana capata consistenta dorita. Daca vreti, pt a fi si mai fin decat e, mixati-l cu blenderul. Se adauga conservantul, se amesteca bine si se pune in borcane. Intoarceti pt 5 minute borcanele cu capacul in jos, pt sterilizare, apoi depozitati in camara.
E bun la pizza, paste, gratare, etc.
ma bantuie si pe mine gandul sa fac ketchup darrrr lene'i cucoana mare.fain ti-a iesi.pupicei
RăspundețiȘtergereParca ii simt aroma.Arata tare bine Te pup!
RăspundețiȘtergereSarah...nu e deloc greu de facut ketchup-ul. Multumesc de aprecieri!
RăspundețiȘtergereDia....iti multumesc! Intotdeauna esti tare draguta!
RăspundețiȘtergere