O reteta by http://micutacasa.blogspot.com/, cu mici modificari.
Am tot strambat din nas cand am vazut reteta aceasta..
-"Ceapa prajita?! Bleah....:))"
Dar tot am incercat-o pt ca asa-s eu, mai curioasa....
Si alaturi de sos, chiar mi se parea mai imbietoare.
Prin urmare, dupa ce am venit de la festivitatea de deschidere a noului an scolar, cu un brat de flori primit de la noii mei elevi, m-am gandit sa prepar si eu o noua reteta..:)))), impodobita cu floricelele primite.
Rezultatul? Nici gand n-a fost pe masura asteptarilor mele....
Pentru ca a iesit o mancarica grozava!!! Nici pomeneala de gust de ceapa sau mai stiu eu ce chestii de care ma temeam..
Au un gust de chipsuri, sunt crocante si merg absolut perfect cu acest sos.
Ingrediente:
Pentru sos:
- 1/2 cana maioneza (preferabil de casa)
- 1 lingura ketchup (preferabil de casa)
- 2 linguri de pasta de hrean (preferabil de casa)
- 1/3 lingurita boia
- 1/4 lingurita sare
- un varf de lingurita oregano uscat
- 1 varf de cutit piper negru
- 1/3 lingurita chilli praf
Pentru pane:
- 1 ou
- 1 cana lapte
- 1 cana faina
- 1 1/2 lingurita sare
- 1 1/2 lingurita chilli
- 1 lingurita boia
- 1/2 lingurita piper
- 1/3 lingurita oregano uscat
- 1 ceapa mare
Curatam ceapa si apoi o taiem felii de aprox. 1/2 cm. Desprindem inelele de ceapa, cu grija, sa nu se rupa.
Preparam aluatul pt pane: batem oul bine, adaugam condimentele, laptele, apoi, treptat faina.
Luam inelele de ceapa si le punem pe toate in castronul cu aluat si le amestecam foarte incet cu o paleta, pana sunt unse de tot cu compozitie.
In uleiul incins bine, dar nu la foc maxim, prajim pe rand toate inelele.
Le luam pe un servet de hartie, ca sa mai absoarba putin uleiul in exces, apoi scoatem sosul pregatit dinainte din frigider si servim cu mare pofta.
iar mai jos pozele cu sosul acesta nemaipomenit de bun:
ai mei nepoti adora genul asta de chips-uri.si eu pe langa ei.ne servim ,da?
RăspundețiȘtergerepup si o saptamana minunata!
Ce idee minunata, am vazut de multe ori inele de ceapa si nu m-a batut gandul sa le fac, dar daca zici ca-s bune le voi incerca...neaparat cu sos:) Pupici!
RăspundețiȘtergereSarah, va servesc cu mare drag...:)) Te pup!
RăspundețiȘtergereDanutza, sunt foarte bune...toti cei care le-au gustat la mine le-au laudat...Dar ai grija, daca cumva esti mai sensibila cu stomacul, ca e vorba totusi de ceapa prajita si ea e putin mai grea...Te pup !
RăspundețiȘtergereInteresant! Nu am stiut pana acum dar cu siguranta voi incerca. Pupici si o saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereAlinutzika am venit prea tarziu? mai ai... asa in noapte doua rondele si la mine, pls ... tare mult imi plac..
RăspundețiȘtergereAlinutza ma bucur ca dupa asteptari am reusit sa scriu. Esti o dulce si ma vizitezi mereu, asi vrea sa o fac si eu la tine, dar pagina ta merge tare, tare greu, trebuie asteptat mult ca sa se deruleze. Ca sfat, schimba cu un sablon simplu fara poza in spate si scoate gadgeturile in plus, ca vremea, calendar... care se incarca greu. Te sarut!
RăspundețiȘtergereNely, ti le recomand cu drag! Pupici
RăspundețiȘtergereAntonina, nu esti singura care ai pofte noaptea...:))
RăspundețiȘtergereDin pacate, s-au terminat foarte forte repede...
Pupici si te mai astept!
Sara, iti multumesc de vizita si sfaturi.. Voi incerca sa mai scap si de unele "chestii" care ingreuneaza incarcarea paginii.
RăspundețiȘtergereTe pup si te mai astept! O seara frumoasa!
Ador inelele de ceapa! Bune rau!
RăspundețiȘtergereNoapte buna :)
Ma bucur ca-ti plac si tie, Maya! Te pup!
RăspundețiȘtergere