O branzica foarte foarte gustoasa..... Eu am facut simpla si cu marar....
Ingrediente
- 500 g branza de vaci proaspata
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- un varf de cutit sare
- 100 g unt (margarina)
- 1 ceasca mica de ceai de chimen
- Portii: 0
- Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare reteta
Se sfarama branza bine si se amesteca cu sarea si bicarbonatul. Se lasa 1 ora ca sa dospeasca putin. Veti observa ca incepe sa creasca in volum. Intre timp faceti ceaiul de chimen.Untul se pune intr-o craticioara la foc mic, iar cand e topit se adauga branza, amestecand bine cu telul de mamaliga, ca altfel se leaga de fundul cratitei.
Compozitia va deveni fluida si elastica. Adaugati ceaiul de chimen. Amestecati.
Nu va speriati ca e mai moale branza topita. Dupa ce sta putin la frigider se intareste suficient.
Daca va place, puteti adauga in loc de ceai, marar sau smantana. Mie insa imi place mai mult branza cu gust de chimen.
Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
RăspundețiȘtergerehttp://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fbucatepealese.blogspot.com%2F2011%2F11%2Fconcurs-culinar.html&h=6AQHYlp3CAQFK3yweNSJYSt0mZLV0aSIDNxx-B8rh1Y0cXw
multumesc, Mimmi.. E foarte atractiv concursul tau si pentru ca vreau sa cunosc "secretele bunicii", ma voi inscrie si eu.
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata am incercat o alta reteta si nu mi-a iesit voi incerca si varianta ta,pup o seara minunata sa ai!!
RăspundețiȘtergereIncearc-o, Aziz! Asta e reteta mamei mele si ea o face de cel putin 20 de ani..:))
RăspundețiȘtergereCu chimen înca nu am vazut, dar suna bine. Ador aroma chimenului!
RăspundețiȘtergereMaya, sa stii ca ii da o aroma grozava chimenul! Te pup
RăspundețiȘtergereSa sti ca incerc retea ta, arata incantator si suna extrem de aromata :))) Iar ideea cu chimenul e geniala :*:*:*
RăspundețiȘtergereSa-mi spui cum ti-a iesit , Andrada. Ai grija sa respectii toti pasii retetei.Te pup si astept vesti!
ȘtergereAm facut reteta, dar nu mi-a iesit. Cat se lasa pe foc? La mine a iesit foarte zemoasa. Multumesc frumos !
ȘtergerePai, dupa ce o pui pe foc in cateva minute deja se leaga bine, desi e foarte moale. Dupa ce sta la frigider se mai intareste. Ce inseamna pentru tine zemoasa? E prea moale sau nu se leaga(intinde) ca si branza topita? Daca e prea moale, dupa ce sta la rece se intareste suficient. Daca insa nu ti se leaga, chiar nu stiu motivul. Ai respectat exact toti pasii? Iar branza trebuie neaparat de vaca.Branza, nu cas. O zi buna!
ȘtergereIn primul rand multumesc mult pentru raspunsul prompt. A fost branza de vaci cumparata din piata, nu cas si zemoasa inseamna ca era lichida, eu tot am bagat-o in frigider si acum s-a ales zerul deasupra si dedesubt este un fel de branza de vaci foarte zgrunturoasa. Cred ca branza de vaci a fost de vina cu toate ca era de la tarani, am sperat ca e mai buna decat cea din magazin, dar se pare ca m-am inselat. O sa incerc reteta cu branza de vaci facuta de mine sau cu branza cumparata, dar fiarta in lapte si apoi scursa bine. O seara placuta !
Ștergerepoate n-o fi fost branza proaspata....Cel mai bine e sa faci tu si branza de vaci in casa.O seara cat mai frumoasa!
Ștergere