O mica particica din sufletul meu....

10 ianuarie 2012

Milch Schnitte



O prajitura moale, buna si perfecta pt cei mici, dar si pt cei mari...:) Am preparat-o de Craciun, dar nu am apucat s-o postez decat acum. 

Ingrediente

Pt foi:
  •  4 oua
  • 80 g zahar
  • 1 vanilie
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 praf de copt
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei

Pt crema:
  • 200 g lapte condensat (eu am avut de casa)
  • 200 ml  frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 lingura miere
  • esenta de vanilie
  • Portii: 1Portii: 1
  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute

Mod de preparare reteta

Foile:
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Faina, praful de copt, cacaoa si grisul, se adauga pe rand la crema de galbenusuri. Se adauga apoi laptele, uleiul si mierea....Se bat albusurile spuma si se toarna peste compozitia de mai sus. Se coc doua foi in tava 30x34 cm, la 165 grade C, pentru aproximtiv 15 minute. Lasati foile sa se raceasca in tava, apoi desprindeti-le cu grija.
Crema:
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte, mierea si vanilia.
Gelatina se dizolva in restul de  lapte, pe foc foarte mic si se toarna peste laptele condensat.
Frisca se bate tare si se amesteca in compozitie.
Crema rezultata se da la frigider pt 2-3 ore, apoi se umplu foile cu ea.
Prajitura se pastreaza la frigider.

5 comentarii:

  1. Cred ca e buna rau prajitura asta!Am mai vazut-o la fete dar nu am incercat-o!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am testat-o mai demult si eu.
    E grozava! Cred ca nu e persoana care sa ma contrazica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina, Bucate apetisante, ma bucur ca va place..

    RăspundețiȘtergere