O mica particica din sufletul meu....

29 iulie 2011

Ardei umpluti cu carne si ciuperci



O mancarica grozava de sezon.

Ingrediente:
  • 6 ardei 
  • 200 g carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1/4 dovlecel (optional)
  • 200 g ciuperci
  • ulei
  • sare, piper, vegeta
  • usturoi granulat, cimbru, patrunjel, marar

Avem nevoie de doua vase. Unul il folosim pentru sos, iar unul pentru umplutura. In vasul pentru sos calim la foc slab o ceapa tocata si un ardei tocat, apoi adaugam rosiile taiate bucatele si dovlecelul tot bucatele. In timp ce se calesc legumele, calim in celalalt vas alta ceapa si adaugam apoi ciupercile. Dupa vreo 2 minute adaugam si carnea tocata si  condimentam cu sare, piper, vegeta si usturoi. Lasam pe foc slab inca vreo 10 minute, amestecand din cand in cand. Cand se mai raceste, putem adauga ouale, ca sa lege compozitia.
Luam ardeii, le decupam cotorul si ii umplem cu umplutura de carne tocata si ciuperci, apoi ii adaugam in vasul cu legumele, care sunt deja calite. Punem apa cat sa treaca putin peste ardei si mai adaugam putin bulion, daca rosiile nu au fost foarte zemoase. Lasam la foc slab circa 20 minute, apoi la foc mai iute circa 5 minute, ca sa scada sosul. Aveti grija sa mai amestecati, cu grija, din cand in cand, ca sa nu se lege de fundul vasului. Condimentam dupa gust cu sare, piper, vegeta, marar, cimbru, patrunjel.
In farfurie, mancarea se serveste cu o lingurita de smantana, dupa preferinta. E  foarte buna si rece.




2 comentarii:

  1. Minunat!! uite cum mi-ai dat meniul peste cap :)) imi place ideea de umplutura cu ciuperci in loc de orez...mi-ai dat o idee buna pentru urmatoarea mea mancare.mersi:)

    RăspundețiȘtergere
  2. cu multa placere, cumnatico...Ma bucur ca ti-a placut...

    RăspundețiȘtergere