O mica particica din sufletul meu....

27 iulie 2011

Ciorba taraneasca de vita


Ingrediente:

2-3 oase mici de vita(cu carne pe ele:))
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare (daca tineti Montignac, nu)
  • 1 ardei mare
  • 2 rosii
  • 3 cartofi medii
  • 1 mana de fasole verde-pastai
  • 1/4 de varza
  • sare, piper, vegeta(cu gust de vita)
  • bulion
  • ulei de masline
  • smantana
  • otet
  • patrunjel, telina (frunze)
  • tarhon, marar (optional)

Se toaca ceapa, morcovul si ardeiul si se pun la calit in f putin ulei, la foc slab. Cand sunt aproape calite, se adauga rosiile taiate si se mai lasa 5 minute. Se umple oala cu apa si se adauga oasele. Cand sunt pe jumatate fierte, se adauga cartofii cubulete, varza fideluta si pastaile rupte in bucati mai mici. Cand toate sunt aproape fierte, se scot oasele si se ia carnea de pe ele, se taie mai marunt si se adauga in ciorba. Se pune si bulionul si condimentele, dupa gust.
Se mai lasa sa fiarba 5 minute apoi se opreste focul. Se adauga smantana si verdeata tocata marunt.
Aceasta e varianta mea de ciorbita, pe gustul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu