Ingrediente:
- 300 gr faina
- 350 gr lapte
- 3 oua
- 1 lingurite rase praf copt
- 1/2 lingurita rasa bicarbonat
- un varf sare
- 4 linguri zahar
- vanilie
- 4 linguri ulei
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia si sarea.- Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Trebuie sa rezulte un fel de aluat de tort, ca si consistenta.
- Se prajesc in tigaie teflonata, fara ulei, pt ca au ulei in compozitie. Se pune un polonic in tigaie dintr-o miscare, fara sa-l netezim deloc, doar cat se revarsa el singur.Cand prinde sa faca bule deasupra, se intoarce clatita. Se servesc simple, sau cu finetti, gem, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu