O mica particica din sufletul meu....

4 iulie 2011

Iahnie de fasole





Ingrediente:


1 conserva mare sau 2 mici de fasole
1 ceapa
1 morcov mare
1 ardei
1 rosie
1-2 linguri faina
100 ml lapte
2-3 linguri smantana
2-3 feliute de slanina afumata
sare, piper,vegeta
marar,tarhon

Se pune la rumenit slaninuta pana lasa ulei, apoi se adauga ceapa tocata, morcovii rondele, ardeiul  taiat marunt si se lasa la calit, la foc mic.Dupa ce se calesc legumele se adauga rosia si se mai lasa aprox. 1 minut, apoi se pune faina si se mesteca repede, sa nu faca cocoloase si se adauga smantana si apoi laptele. Puteti mesteca in acet timp cu telul de mamaliga..Se completeaza cu apa pana ajunge la consistenta unei smantani mai subtiri.Cand incepe sa fiarba se adauga fasolea din conserva si se condimenteaza, dupa gust. Se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute la foc mic, amestecand, si se ia de pe foc.Condimentele pot fi adaugate si la sfarsit, dar mie imi place sa le pun inainte, ca sa se imbine aromele.
Puteti servi iahnia cu carnaciori prajiti,  kaiser prajit sau asa simpla.
Noi am servit-o cu crenvusti prajiti si  taiati bucatele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu