O mica particica din sufletul meu....

29 iulie 2011

Lapte de pasare


Ingrediente:

1 litru de lapte
4 oua mari
 
 esenta de vanilie  
6 linguri de zahar

Se fierbe laptele. In timp ce fierbe, se bat albusurile foarte bine cu 4 linguri de zahar, adaugate treptat, pana albusurile stau pe tel fara sa curga deloc. Cand laptele fierbe se iau cu o lingura mare bulgarasi de albus si se pun cu grija in lapte, se lasa 2-3 minute si se intorc pe cealalta parte. Nu vad sensul fierturii separate a albusurilor in apa, nu direct in lapte, pe care il practica unii. Albusurile fierte in lapte au un gust mai bun, nu-si schimba culoarea, ca doar laptele e tot alb si in plus, nu aveti de spalat inca un vas:))))
Intre timp, se mixeaza galbenusurile cu 2 linguri de zahar si esenta de vanilie. Jumatate din compozitia de galbenusuri se pune in lapte, amestecand usor, iar restul se prelinge pe bulgarasii de albus.Se mai lasa la foc slab inca vreo 3 minute, apoi e gata de savurat.
Cel mai bun e rece, de la frigider, pentru ca asa are gust de inghetata topita, dar daca nu mai aveti rabdare...ca si mine....:))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu