O mica particica din sufletul meu....

3 septembrie 2011

Ardei copti in otet



Muratura mea preferata!

Ingrediente:

  1. ardei capia rosii
  2. otet 
  3. zahar
Ardeii se spala si se coc pe plita, in cuptor, pe gratar sau in carbuni si se pun intr-un castron acoperiti cu un prosop. Asa acoperiti se vor curata mult mai usor, pt ca se inmoaie pielea.
Curatati, se pun in strecurator, apoi se asaza in borcane.
Peste ei, se adauga otetul amestecat in proportie de 50:50 cu zahar.(cat otet, atata zahar). Compozitia se face in functie de cantitatea de ardei copti.
Se sigileaza borcanele si se pun la fiert, acoperiti 3/.4 cu apa. Se fierb 30 de minute, apoi se depoziteaza in camara.

5 comentarii:

  1. Si ardeii imi plac muuuult tare.Coc si eu destul de des.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. tare faini sunt.pacat ca la mine nu se gasesc ardei capia :(
    cum adica cat otet atat zahar?!?otetul se masoara in litri zaharul in kilograme.nu m-am lamurit :(
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarah, daca pui de ex. 500 ml otet, pui 500g zahar. Ai inteles acum? Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. buna Alina
    si noua ne plac f mult ardei copti
    apa nu se pune?
    ai niste retete super tine-o tot asa,te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc, Vero pentru aprecieri. Apa nu se pune. Te pup

    RăspundețiȘtergere