O reteta inspirata de Lili, de pe bucataras, cu mici modificari.... Lili iti multumesc mult! E grozava pasta aceasta si exact pe gustul meu: adica iute!
Ingrediente:
- 1 kg ardei grasi sau gogosari
- 1 kg rosii
- 30 buc. ardei iuti
- 8 linguri otet
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri de sare grunjoasa
- 8 catei de usturoi
Rosiile se spala si se oparesc cateva minute in apa fierbinte, pe foc, apoi se curata de pielite. Gogosarii si ardeii iuti se taie bucati. Toate legumele se macina bine la robot pana devin ca o pasta mai groasa, apoi se pun la fiert impreuna cu otetul, zaharul si sarea. Se lasa la fiert aproximativ o jumatate de ora, timp in care se amesteca din cand in cand.. Cu o jumatate de minut inainte de a stinge focul, se adauga usturoiul tocat.
Compozitia rezultata se pune in borcane curate si se pune iar la fiert in apa pana la nivelul borcanelor, timp de 30 de minute din momentul fierberii.
Harnicuta, albinutza,,, sa inteleg ca poate veni iarna, ca esti pregatita nu doar sufleteste ci si cu camara plina...
RăspundețiȘtergereAm vazut si eu reteta,am sa o incerc,dar nu asa de iute.A ta arata tare bine.O zi buna sa ai!
RăspundețiȘtergereDaniela, pot spune ca mi-am pregatit camara pt iarna, dau sufletul inca nu...pt ca nu prea imi place iarna, din pacate si nu ma pot impaca inca cu gandul ca vara a trecut..
RăspundețiȘtergereDia, te inteleg. Nu toata lumea vrea neaparat sa-i ia gura foc...:)))))
RăspundețiȘtergeresuper culoarea.cred ca e foarte fain sosul tau.pupic
RăspundețiȘtergereMultumesc, Sarah...arata f bine, dar e si foarte bun, pt cei carora le place mancarea iute, bineinteles. Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergereO duminica frumoasa. Pupici!
Multumesc, la fel, Maya! Te pup si te mai astept!
RăspundețiȘtergere