O mica particica din sufletul meu....

16 noiembrie 2011

Inimioare si pipote in sos dulce-acrisor la Hot-pan



Ma cam incurca prin congelator o tavita de pipote si inimi de pui si am zis sa ma scap de ele. Le-am facut dupa inspiratia de moment si au iesit un deliciu.. Datorita vinului au avut o culoare mai ciudata, dar gustul e grozav. 

Ingrediente

  • 500 g inimioare si pipote de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceasca mica de vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • Portii: 3Portii: 3
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare reteta

Se spala maruntaiele de pui in multa apa. Se curata ceapa si se taie solzisori, ardeii se toaca marunt ,apoi se pun la calit in 2 linguri ulei de masline si o lingura de apa.
Cand ceapa si ardeii sunt caliti, se adauga maruntaiele sa se prajeasca la foc domol. Cand sosul de pe ele a scazut, adaugam vinul. In caz ca mai e nevoie, pe parcurs, puteti sa mai adaugati putina apa. Inainte de a fi gata cu 5 minute, se sareaza si pipereaza.
Se servesc cu tot cu sos, langa o garnitura de cartofi piure, cu care se impaca foarte bine..:))- asta daca nu tineti dieta Montignac.


10 comentarii:

  1. Ce de bunatati faci in hot pan:) Cred ca o sa-mi iau si eu tigaie din asta, parca totul pare mai bun in ea:)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau si eu o portie mica, chiar daca i-ai pus vin rosu... Am si eu o cutie la congelator, trebuie sa ma dau si eu la ea... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos arata asa aburinda,parca-i simt mirosul delicios.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine arata si nu am facut demult ceva cu inimi si pipote!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. noua ne plac tare mult , chiar si in ciorbite !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place mancarica cu inimioare si pipote...

    RăspundețiȘtergere
  7. va multumesc mult pt aprecieri...Pupici

    RăspundețiȘtergere