O mica particica din sufletul meu....

17 noiembrie 2011

Fasole frecata, cu carnati de casa



O mancare care imi place mult si care merge perfect alaturi de o salata de varza murata.... La noi asa i se spune ...nu facaluita, nu batuta, ci frecata...
Mie imi place foarte mult fasolea asa ca o gatesc in fel si chip: ba icre de fasole,  ba iahnie de fasole, ba salata de fasole, etc.

Ingrediente

  • 500 g fasole (eu am pus de la congelator)
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • boia
  • carnati
  • sare, piper, vegeta (optional)
  • Portii: 4Portii: 4
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute

Mod de preparare reteta

Se pune fasolea la fiert. Daca e de la congelator ca si a mea, in maxim o ora e fiarta. Se strecoara, dar se lasa deoparte un pahar din zeama in care a fiert.
Se pune in robot si se mixeaza bine. Se lungeste cu zeama lasata deoparte. Intre timp se toaca ceapa  si usturoiul si se pun la calit in putin ulei. Cand sunt calite, se pune un varf de cutit de boia si se ia de pe foc.
Se toarna peste fasolea frecata si se mixeaza iar. Se condimenteaza dupa gust.
Se serveste alaturi de carnati prajiti si salata de varza murata.



8 comentarii: