Codruta
(codru de paine), a fost insipratia mea si ii multumesc...
Sunt grozave, f usor de facut si muuuuult mai bune decat cele de
cumparat. Cand sunt in cuptor se umfla ca baloanele, apoi, dupa ce sunt
scoase, se desumfla si raman goale in mijloc.
Sunt foarte bucuroasa ca am descoperit reteta aceasta excelenta.
Ia uitati-va ce mijloc pufos au:
Ingrediente
- -Faina alba: 200 g
- -Apa: 140 g (+/- 10 g)
- -Sare: 4 g
- -Drojdie uscata: 1.3 g
- -Ulei (de masline): 10 g
- -Zahar : 10 g
- Portii: 4
- Timp de preparare: peste 120 minute
Mod de preparare reteta
Intr-un castron se amesteca apa cu faina si se lasa sa stea 15-20 de minute (ca sa se dezvolte glutenul cred).Se pun si celelalte ingrediente in vas si apoi se amesteca bine pana aluatul devine elastic si nelipicios.
Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (circa 1 1/2 h).
Cand e dospit, impartiti aluatul in 4 bucati egale. Se intind pe rand bucatile si se da o forma rotunda. Se aduna apoi ca si la placinte marginile in mijloc si se intoarce cu capul in jos. Se lasa sa stea asa 20 de minute.
Intindeti apoi fiecare bucata in forma sferica si foarte subtire.
Coaceti-le in cuptor, la 200 de grade, pe hartia de copt, exact 3 minute.
Se scot si se pun una peste alta, apoi se invelesc in prosop.
Folositi-le la shaorma, sau la ce vreti voi (asta in cazul in care va puteti abtine sa nu rupeti tot cate o bucatica atunci cand o scoateti din cuptor..:))))
Ce bine ca avem lipii, trebuie sa urmeze o shaorma neaparat:)) Le voi incerca si eu la urmatoarea shaorma, e pacat daca tot o fac acasa, sa fiu lenesa si sa cumpar lipii! Seara minunata!
RăspundețiȘtergereSa-mi spui cum ti-au iesit, Danutza! Te pup
RăspundețiȘtergereEu le-am cumparat (sst nu spune nimanui ca-mi era lene tare sa le fac),dar sunt bune.Ale tale arata foarte bine.Pupici!
RăspundețiȘtergereDia, dupa ce le incerci pe astea, nu o sa mai cumperi...Garantez!..:))
RăspundețiȘtergereMmmmmmmmm, ce bine arata, recunosc ca nci eu nu am facut niciodata, am cumparat doar, insa acum nu am mai gasit de multisor, deci multumim de reteta.
RăspundețiȘtergereSper sa-ti fie de folos, Maria!
RăspundețiȘtergeresimplu de facut.si eu le prefer pe cele de casa dar uneori lenea e mareeeee.pupici
RăspundețiȘtergereEi, nu numai tie ti se intampla asta, Sarah..:)))
RăspundețiȘtergere