O mica particica din sufletul meu....

22 noiembrie 2011

Supa de pui cu galuste





Supa mea preferata.. 

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei masline
  • 1/4 radacina telina
  • patrunjel verde
Pt galuste:
  • 3 oua
  • gris (cat cuprinde)
  • 1 varf de cutit bicarbonat (le face mai pufoase)
  • Portii: 6Portii: 6
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare reteta

Se pun la fiert pulpele. Daca e nevoie se spumeaza. Se adauga 1 morcov taiat rondele si ceapa intreaga+telina.
Intre timp se pune la calit in ulei celalat morcov, ras.
Se fac galustele: se bat cu furculita ouale, se adauga bicarbonatul si grisul. Scoateti pulpele si ceapa din supa.
Verificati daca e suficient de tare sau moale comozitia de gris in felul urmator: cu lingurita inmuiata in apa, de fiecare data, puneti din compozitie in oala. Daca se imprastie, mai trebuie gris. Lasati-o sa alunece singura din lingurita in supa. Dupa ce fierbe 5 minute, stropiti-le cu un pahar de apa rece. Le va face mai moi. Condimentati si adaugati morcovul calit. Serviti cu patrunjel.


12 comentarii:

  1. Ce bine arata supica in prima poza, e asa luminata, ca-mi vine sa maninc, desi e doar virtuala...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dia, la mine merge oricand!...:)))) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela, ma bucur ca-ti place! Te servesc"virtual"..:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Adnia, oare sunt oameni carora nu le place? Inca nu am auzit, dar, mai stii??!!! Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicioasa,mai ales cand ii asa frig afara ....
    Multumesc pentru vizita si te mai astept !
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. ar merge de minune un bol de supa dar cred ca nu mai ai,nu?anunta-ma din timp data viitoare ca vin cu barca.pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Sarah, ai nimerit..nu mai am..:)) Data urmatoare...Pup!

    RăspundețiȘtergere