O mica particica din sufletul meu....

20 noiembrie 2011

Tocanita de cartofi



by Alis

O reteta foarte foarte gustoasa, pe care am invatat-o de la cumnatica mea, Alis, care e experta in prepararea cartofilor in retete care de care mai deliciose.(vezi mancare de cartofi cu carne).

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 3 carnati trandafir
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte(aproximativ)
  • sare, piper, vegeta (dupa gust)
  •  patrunjel

O sa va explic asa cum mi-a explicat ea.
Pui intr-o oala incapatoare cartofii curatati de coaja si taiati rondele, cu o parte mai subtire si una mai groasa. Capetele subtiri o sa se sfarame si o sa dea consistenta mancarii, iar cele groase o sa-i dea aspect..:))
Tai si morcovul rondele peste cartofi,  adaugi apa in oala cat sa acopere f putin cartofii si morcovul si o pui la fiert. Mai pui si putina sare. Cartofii trebuie fierti foarte bine.
Separat faci rantasul . Ceapa se toaca si se pune  la calit in putin ulei. Cand e calita, se adauga faina, iar apoi laptele. Amesteci bine, ca sa nu se faca cocoloase. Lasi sa fiarba la foc moderat vreo 10 minute. Intre timp, condimentezi cu sare, piper, vegeta. Cartofii fierti ii pui in oala cu rantasul, amesteci cu grija si ii mai lasi pe foc 5 minute. Stingi focul si adaugi patrunjelul. Servesti alaturi de carnatii trandafir, crestati si apoi prajiti bine.




Pofta buna!


6 comentarii:

  1. Foarte buna! Eu mananc oricand cartofi cu placere:)

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am mincat niciodata cartofi in varianta asta, dar sigur e gustoasa mincarica... simt parfumul de la mine... yamiii... Pupici si o saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Daniela! Si tie la fel iti doresc!

    RăspundețiȘtergere