Un dulce rapid, gustos si aspectuos....
Ingrediente
- 400 g biscuiti simpli
- 250 g margarina,
- 150 g zahar,
- 300 g nuci prajite si taiate bucatele mai mari,
- 4 linguri de cacao,
- 2 linguri zeama de lamaie,
- 1 lingura coaja de lamaie/portocala,
- 1 lingura rom,
- 100 g stafide
- Portii:1
-
Timp de preparare:
sub 60 minute
Mod de preparare reteta
Se pune intr-un vas o cana mica de apa + zaharul , pe foc. Se fierb
putin impreuna cu zeama de lamaie si apoi se adauga cacaoa. Se
incorporeaza si margarina. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile,
apoi biscuitii, sfaramati mai grosier, stafidele si nuca . Se rupe o
bucata de folie alimentara de 40-50 de cm si se intinde pe masa. Se
poate tapeta cu nuca de cocos. Se rastoarna compozitia pe folie, se
ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de
salam. Din compozitie puteti forma doua batoane de salam. Se da
prajitura la rece.
Bun bunut! Si eu il fac atunci cand vreau un dulce mai simplu si fara coacere:)Pupici!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place salamul de biscuiti.Arata bine.te pup!
RăspundețiȘtergereDanutza, multumesc!Pupici
RăspundețiȘtergereDia, iti multumesc! Te pup si eu
RăspundețiȘtergereImi place salamul de biscuiti! Mmmm, nu am mai mîncat demult!
RăspundețiȘtergereTe servesc cu drag, Maya!
RăspundețiȘtergeremmmmm...preferatul meu :)
RăspundețiȘtergereSarbatori frumoase!
Criss.