O mica particica din sufletul meu....

20 iulie 2012

Ciorba de fasole cu ciolan afumat




Cea mai buna ciorba de fasole pe care am mancat-o pana acum!  Si asta datorita combinarii unor verdeturi foarte aromate si potrivite ciorbelor, in general, pastei de ardei si chilli, dar si datorita gustului de afumatura. Incercati-o! Sigur va va placea! Am primit numeroase laude la adresa ei , iar sotul meu imi cere sa o fac cat mai des.

Ingrediente

  • 300g fasole uscata
  • 2 morcovi mici
  • 2 cepe mici
  • 300 g ciolan afumat fara os taiat bucatele mai mari sau mai mici
  • 3-4 linguri pasta de ardei 
  • 1 lingura pasta chilli
  • 300 g smantana grasa
  • 1 galbenus (optional)
  • sare, piper, 2 cuburi knorr de pui
  • verdeata: 5 fire de patrunjel, 5 de leustean, 5 de marar,1 de cimbru, 1 de telina
  • Portii: 6Portii: 6
  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute

Mod de preparare

Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand e aproape fiarta, intr-o alta oala calim ceapa tocata si morcovii. Adaugam apoi ciolanul bucatele. Lasam vreo 10 minute la foc mai mic, apoi adaugam pasta de rosii,  cea de chilli si condimentele. Umplem apoi oala cu apa si lasam la fiert.  Cand fasolea e fiarta, o luam cu o paleta si o punem in oala cu carne si legume. . Mai lasam pe foc inca 5 minute, apoi stingem focul. Smantana o frecam cu galbenusul  intr-un vas adanc si  adaugam treptat ciorba, amestecand usor.O turnam apoi in oala, treptat, sa nu se branzeasca. Tocam foarte marunt verdeata si o punem si pe ea in oala. Servim cu ceapa verde sau ardei iute si multa pofta, dupa care mai servim o tura, ca nu ne vom satura cu una...:))


23 de comentarii:

  1. tare mi-i pofta de o asemenea ciorba!!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ohhhh ce buuuun si cat de bine arata!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eheee,nu ma ispiti cu ciolanul ala ca nu as vrea sa ma fierb n bucatarie:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai, pana fierbe fasolea stai pe afara...:)))

      Ștergere
  4. Asta da ciorba.Si la noi se consuma cu placere.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum pe seara, ca la noi e un pic mai racoare, parca as minca o portioara cu afumatura... buna, buna... si fasolea si afumatura... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merge oricand, ca-i tare buna!Pup

      Ștergere
    2. n-am mai mancat de mult, am ceva restrictii, dar arata asa de bine...

      Ștergere
  6. Mama ce as manca si eu o portie de ciorba cu fasole si afumatura!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu......sunt putini oameni carora sa nu le placa ciorbica de fasole cu ciolan afumat...

      Ștergere
  7. Asta da ciorbica consistenta, vreau si eu. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna tare ciorba de fasole mai ales daca are si afumatura! pup

    RăspundețiȘtergere
  9. O ciorba buuuna, ca la mama acasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Your ciorba looks great, I am sure it tastes fantastic too. Love ciorba! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Delicioasa !
    Am facut si eu fasole rosie cu afumatura;o postez zilele uromatoare !:)

    Week-end linistit !

    RăspundețiȘtergere
  12. AStept cu nerabdare sa se faca putin mai racoare, sa pot pregati si eu o bunatate ca a ta...

    RăspundețiȘtergere
  13. Da ne place foarte mult, dar ai mei nu is dupa verdeturi, din partea mea un big like!!! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mmmm, ce super bunatate! As manca 2 portii!

    RăspundețiȘtergere