O
branzica foarte buna, incomparabil mai buna decat in magazin. Se poate
face in multe feluri, dar toate acestea ii influenteaza gustul si
aspectul final. E bine insa, daca aveti timp, sa le incercati pe rand,
pe toate, ca sa vedeti care mod va satisface cel mai mult gustul.
O puteti face din lapte proaspat, lapte prins, lapte acru, lapte fiert.
Eu am incercat toate modurile, de-a lungul timpului, in functie de
laptele ce il aveam. Daca aveam proaspat, faceam cu proaspat. Daca aveam
combinat (si proaspat si acru), le puneam pe toate la un loc si faceam
branzica. Eu de obicei, fac branza atunci cand am lapte mai mult, pe
care il primesc de la socrii mei si care deja sta de cateva zile in
frigider, fiert sau nefiert, dupa caz.
Ingrediente
- lapte integral (preferabil de la tara)
- putin iaurt /zeama de lamaie /sau calciu tablete (doar in cazul laptelui proaspat!)
Portii: 0
-
Timp de preparare: sub 30 minute
Mod de preparare
1. Laptele, daca e proaspat, se pune pe foc amestecandu-l bine cu cateva linguri de iaurt, sau zeama de lamaie sau tabletute de calciu - perfecta daca faceti branzica pt copii. Se lasa pana laptele se infierbanta cam la 60-70 de grade. Nu il lasati pana fierbe!!!In acest timp, veti observa ca incepe sa se aleaga branza de zer. Asta se vede si in poze. Cum spuneam , cand laptele e fierbinte, dar fara sa fiarba, opriti focul si strecurati branza printr-un tifon.Lasati-o la stors pentru 2-3 ore.
2. Daca laptele e mai vechi sau e deja acru puneti-l la fel pe foc, fara a mai adauga nimic si procedati mai departe ca in descrierea de mai sus.
Mi-ai facut pofta de brinza de vaci proaspata. Faceam si eu cind eram acasa, mai faceam si iaurt si papam, asta iarna, cite un borcan mare de iaurt cu mamaliguta calda... ce vremuri... Trebuie musai sa dau peste o vaca adevarata prin tara asta a lui ciocolata si sa-mi satisfac poftele... Pupici si cu lingurita fur un pic de brinzica !
RăspundețiȘtergerehai ca-ti dau eu 2 lingurite, nu una...:))
ȘtergereFoarte buna branzica de casa!!
RăspundețiȘtergeremersi, draga mea!
ȘtergereEu folosesc calciu lactic, si este asa de buna.
RăspundețiȘtergereTe pup!
ai dreptate, Mihaela!pup
ȘtergereSuper metode, am sa le incerc si eu! Pup
RăspundețiȘtergerema bucur!
ȘtergereAceasta reteta este utile. Toate mamicile trebuie sa stie sa faca aceasta branzica.
RăspundețiȘtergereai dreptate, Cristina!
ȘtergereCu zeama de lamaie fac si eu mereu . E mult mai buna decat cea din comert .
RăspundețiȘtergerecum sa nu, doar e facuta cu mana ta...:)Pup
Ștergere