O mica particica din sufletul meu....

4 martie 2014

Supa de taietei cu ciuperci de padure uscate






Nu stiu daca ati mai mancat. Eu am mancat de nenumarate ori de cand eram mica si pana acum. Nu e cea mai aspectuoasa supa, datorita culorii inchise, dar va garantez ca e delicioasa. Incercati-o neaparat! Daca nu aveti ciuperci de padure uscate, ati face bine sa mergeti dupa ele cand incep sa apara, pe la sfarsitul primaverii si pana toamna, si sa va uscati cateva la soare sau la cuptor, special pt aceasta supa.
Ingrediente:
  •  un castronas mic cu ciuperci de padure uscate
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de telina mica
  • 1 radacina de patrunjel mica
  • 1 pastarnac
  • taietei- preferabil de casa
  • sare, piper
  • patrunjel verde

Se pune apa in castronul cu ciuperci pana trece peste ele si se lasa la hidratat. Se caleste ceapa in putin ulei. Se umple oala pe trei sferturi cu apa si se adauga legumele curatate, dar intregi: telina, patrunjelul, pastarnacul si un morcov. Cand sunt fierte, se scot si se adauga condimentele, apoi ciupercile taiate bucatele mici sau dupa plac. Cand si acestea sunt fierte, adaugam taieteii. Pana ce fierb taieteii, radem morcovul pe razatoarea mica si il calim in putin ulei, apoi il turnam in oala. Chestia aceasta cu morcovul e optionala, dar daca vreti sa aiba supa o culoare si un gust mai placut, ar fi bine sa nu o omiteti. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat.

3 comentarii:

  1. Mmm, foarte gustoasa supa, Alina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doar imi imaginez gustul !:)
    Cand eram mica mergeam cu tata la padure,dupa ploi ,la ciuperci.Doamne, ce gust aveau in ciulama.....
    Esti o norocoasa ca te poti bucura de sporul naturii.

    RăspundețiȘtergere