O mica particica din sufletul meu....

7 iulie 2011

Compot de cirese fara conservant



Nu dau cantitati, pt ca fiecare face atata compot cate cirese are.
Ingrediente:

cirese  (cate aveti)
zahar   (3 linguri la un borcan mic)
vanilie ( cate putin in fiecare borcan)
apa  (cat intra)

Compotul se face extrem de usor. Spalati ciresele si umpleti pe jumatate borcanele. Adaugati cate 3 linguri de zahar, asta depinde si de cat de dulce va place, presarati cu vanilie si umpleti borcanele cu apa calduta. Capsati-le. Agitati putin borcanele, ca sa se topeasca zaharul, sa nu ramana la fund. Puneti pe fundul unei cratite  mai mari un prosop sau o carpa, puneti borcanele si adaugati apa in oala pana sunt acoperite de trei sferturi borcanele. Fierbeti pana scade apa la jumatate. Lasati-le sa se raceasca in oala, cam pana a doua zi, apoi sunt pregatite pentru iarna, daca nu chiar ierni. Ele rezista..nu stiu daca si voi..:)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu