O mica particica din sufletul meu....

6 iulie 2011

Varza calita cu carne tocata


Ingrediente:
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 varza cruda
  • 1/2 kg carne tocata
  • bulion
  • 2-3 feliute slanina afumata
  • sare,piper,vegeta
  • marar,cimbru

Se taie legumele sub ce forma doriti si se pun la calit cu slanina si putin ulei, la foc mic.Varza se taie fideluta si se condimenteaza cu sare, piper, vegeta, marar si cimbru. Cand sunt calite legumele se adauga varza si se lasa la calit si ea pana se inmoaie putin. Se face un fel de gaura in mijlocul oalei cu varza si se pune carnea tocata, toata la un loc, asa cum e in punga
Se stropeste varza cu bulion amestecat cu f putina apa, daca e mai gros.Se mai mesteca din cand in cand ca sa nu se lege, dar daca e focul mic, oricum varza mai lasa apa, deci nu ar trebui sa se lege. La inceput, nu mestecati decat varza, apoi, cand vedeti ca incepe carnea sa se rumeneasca o intoarceti pe cealalta parte si o taiati cu paleta in bucatele mai mici, direct in cratita, dar incercati sa nu le imprastiati prin oala, ci sa ramana tot in mijloc.
Dupa aproximativ 1/2 ora de cand ati pus varza la foc, ar cam trebui sa fie gata.
Cand serviti varza calita, asezati langa ea si carne tocata, care acum ar trebui sa arate ca niste chiftelute neuniforme.
E o bunatate de mancare, plus ca nu ingrasa, varza fiind recomandata in curele de slabire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu