Ingrediente:
- gogosari rosii mici
- conopida
- sfecla
- hrean
- ardei iute
- 1 plic pikant fix iute
Se spala gogosarii, conopoda si sfecla. Gogosarii se pun asa intregi, conopida se desface bucatele, iar sfecla se taie cubulete.
Toate acestea se pun intr-un borcan mare, sau mai multe borcane mici. Printre ele se adauga bucatele de hrean curatat si ardei iute.
Se prepara pikanul fix dupa intructiunile de pe plic si se toarna compozitia peste legume. Borcanele se leaga cu celofan sau se capseaza.
De la sfecla, celelalte legume si zeama vor prinde o nuanta frumoasa de rosu.
Asa pune si soacra mea sunt minunate! As vrea si eu sa incerc macar gogosar cu conopida:)Pup!
RăspundețiȘtergerenu stiu eu ce-i ala Pikant fix(banuiesc ca un condiment sau un fel de conservant picant) dar gogosarii sigur sunt deliciosi.pup
RăspundețiȘtergereCe frumos e borcanul tau si cum face cu ochiul...despre gust nici nu vreau sa-mi imaginez...stii,aici unde stau eu in nordul Italiei nu sant gogosari,doar spre Napoli,in sud...si zilele astea am vazut numai postari cu gogosari in fel si chip.Iti inchipui ca-i o tortura pentru mine!
RăspundețiȘtergerePupici si o dumineca placuta!!!
Ce culoare frumoasa ai in borcane! Imi plac!
RăspundețiȘtergeresi eu mai pun muraturile cu pikant fix si-mi plac fff mult !!!
RăspundețiȘtergereCristina, multumesc de aprecieri si vizita! Te mai astept! Pupici
RăspundețiȘtergereCatkitchen, e o metoda mai usoara si mai rapida. Pup!
RăspundețiȘtergere