O mica particica din sufletul meu....

20 octombrie 2011

Ciorba de orez




Asa ii spunem noi.... E o ciorba delicioasa, cu un gust parca putin dulce. 

Ingrediente

  • 4 ciocanele pui
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 1 ceasca mica orez
  • patrunjel+telina frunze
  • 300 g smantana
  • sare, piper, vegeta
  • Portii: 4Portii: 4
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare reteta

Se toaca ceapa, ardeii se taie bucatele, iar morcovul rondele. In 2 linguri de ulei de masline se calesc la foc mic legumele, apoi se adauga ciocanelele de pui. Se condimenteaza si se lasa putin la prajit (maxim10 minute). Se umple oala (de 2 l) cu apa si se lasa sa fiarba la foc moderat. Cand incepe sa fiarba , se adauga orezul.
Cand carnea si orezul sunt fierte, se opreste focul. Se adauga smantana, iar apoi patrunjelul tocat marunt.
Cu ardei iute si paine proaspata de casa e un deliciu!




14 comentarii:

  1. Este buna si merge bine acum ca s-a racit vremea.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. asta este, intr-adevar, atragatoare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai nou imi plac tare mult ciorbele drese cu smantana!Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca are si un pic de smintina, opreste si pentru mine o portie, ca te vizitez... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. ar merge de minune o portie mai ales acum ca am sarit peste micul dejun si pranz ca de obicei de altfel.pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmmm, ciorbica de puiut! Merge bine la frigul asta!

    RăspundețiȘtergere
  7. fetelor, va multumesc mult pt aprecieri!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. este foarte buna si mama face asa ciorbita asa ca o ador

    RăspundețiȘtergere
  9. Naty, si eu tot de la mama am invatat-o.Pup

    RăspundețiȘtergere