O mica particica din sufletul meu....

8 decembrie 2011

Concurs: "Castiga un aparat foto"

 

O intalnire inedita cu un sfarsit inedit

     Rodica a primit cadou de ziua ei doua bilete de avion. A plecat cu prietena ei cea mai buna la Londra, la cumparaturi. Au intrat intr-un magazin de pantofi si au probat zeci de perechi de pantofi.
Prietena Rodicai, Diana si-a cumparat o pereche de pantofi cu tocuri uriase si cu barete argintii. Rodica, dupa ce a probat aproape toate modelele numarului 35, exasperand vanzatoarele, a iesit val-vartej din magazin, gesticuland nervoasa si vociferand:
- Asta-i Londra?! Cu niste magazine de mahala si preturi de nimic? Ar face bine sa vina la noi, romanii, sa vada acolo marfa si papuci de firma, nu opincile pe care le vand ei....
- Hai, draga, nu fa din tantar armasar! replica Diana. Esti tu prea pretentioasa, zau asa! Hai sa intram si la magazinul acesta de haine.Mi-as dori o rochie noua!
-Nu mai am chef de nimic, zise Rodica. Prefer sa ma intorc cu Taromu' inapoi in tara. Macar nu am pierdut nimic, ca si-asa biletele erau gratis.
-Rodica, las-o mai moale. Pai am venit atata drum ca sa ne intoarcem in aceeasi zi inapoi? Uite ca se face si seara. Daca tot ne-au platit parintii si 5 nopti la hotel, macar sa profitam. Am o idee. Mergem la hotel, ne cazam , mancam ceva si apoi iesim in oras. Si......cine stie de unde sare iepurele? zise Diana si trase cu ochiul zambind. Vreun englez....ceva....
- Slabeste-ma draga, sunt prea tanara sa ma leg la cap cu un sot. Am abia 19 ani. Hai totusi sa mergem la hotel.
Se cazara la un hotel de 4 stele, dotat cu piscina interioara si sala de fitness. Mancara ceva, apoi Rodica veni cu alta idee:
- Auzi draga, ce-ar fi sa nu mai iesim in oras in seara asta, ci sa mergem mai bine la o baie in piscina? Doar e inclusa in cazare...Sa profitam, ca vorba aceea...nu stiu cand mai pupam noi hotel de 4 stele.
-Ha, ha, rase Diana, esti tare. Pai, la ora asta cine crezi ca mai e la piscina? Ceva babalac, ca aia tineri sunt in oras, clar.
-Nu ma intereseaza. Dcaa tu nu vrei sa vii, eu plec singura.
Si Rodica isi lua costumul de baie si se indrepta catre piscina.
Apa avea o culoare verzuie si parca te imbia la scalda. Erau doar inca vreo 3-4 persoane in piscina si pareau sa fie cupluri, asa ca Rodica merse in partea cealalta a piscinei, care era in penumbra. Se arunca ca un peste in apa si inota putin. Facu cateva scufundari si iar inota, pana cand simti ca apa fierbinte o cam moleseste. Parca o lua cu rau si Rodica se grabi sa iasa afara si se zvarli pe primul sezlong din apropiere. Fiind in penumbra si cu urechiile vajaind de parca avea febra, nu observa ca sezlongul era ocupat.
-Pardon! se auzi o voce de barbat, iar Rodica scoase un strigat de spaima, cu inima batandu-i nebuneste. Starea de lesin care o apucase ii trecu pe loc si fata i se inrosi puternic.
-Eu,......aaaaaa,......Nu v-am observat......aaaaa......bolborosi ea incurcata.
-Nici o problema, raspunse tanarul, ridicandu-se in toata plinatatea staturii lui uriase. E cam intunecos aici. Dar e locul meu preferat de cate ori vin la piscina. Oricum, e o surpriza placuta sa dea peste mine tocmai       cineva din tara mea. Asa ceva nu intalnesti in fiecare zi, aduga el zambind.
Rodica abia acum realiza ca de fapt vorbise romaneste si i se raspunsese tot asa, intr-o tara straina. Asta da coincidenta.
Tanarul barbat se prezenta, iar dupa ce discutara si inotara iar, spre miezul noptii o conduse la camera ei.
Rodica era fascinata de Raul. De fapt, culmea coincidentei, Raul era si el tot din Bucuresti si venise sa participe la un concurs pentru DJ, Raul practicand meseria aceasta de la 20 de ani, intr-un club din Bucuresti. Iar acum avea 25.
Si era ataaaat de frumos!! Rodica simti ca se indragosteste. Adormi zambind cu gandul la dimineata urmatoare cand se vor intalni la micul-dejun.
Cand cobori dimineata, insotita de Diana, Raul o astepta in capul scarilor, imbracat la ultima moda.
Rodica il privi ca vrajita. Glasul lui ii incalzea inima si simtea ca il cunoaste de cand lumea. La amiaza iesira in oras. Seara, se intalnira din nou la psicina.
Rodica se purta ca o indragostita si de fapt asa si era. Raul era atat de atent, de tandru, de frumos....
Foarte repede se scursera cele 5 zile de vacanta si veni timpul ca Rodica si Diana sa se intoarca in Romania.
Raul mai trebuia sa stea vreo 2-3 zile pentru inca cateva probe. Se despartira cu greu, promitandu-si sa se reintalneasca cat mai repede in Bucuresti.
O conduse la aeroport. Inainte de a se desparti el ii oferi un inel cu diamante.
-Sa-ti aminteasca de mine, spuse Raul cu vocea tremurata. In cazul in care ma vei uita..
-Crezi ca as putea, Raul? vorbi cu glas inecat Rodica. Acest inel nu il voi da niciodata jos de pe degetul meu, promise ea.
-Am sa te caut, sopti el printre sarutari......Am sa te caut negresit indata ce ma intorc!
.................................................................................................................................................................
Se reintalnira abia dupa 2 luni. Surpriza! Agatata de gatul lui si toata numai zambete, se afla...Diana!





Cu acest articol particip la concursul organizat pe blogatu.ro . Va invit sa participati si voi la acest concurs, pentru a castigat un aparat foto Nikon L23.

 

5 comentarii:

  1. Buna Alina. Am inteles ca esti din zona Salajului.
    Tot din Salaj sunt si eu.Ti-am descoperit blogul prin intermediul WWW.retetecalamama.ro si am observat ca te preocupa bucataria.
    Succes la postari si noi retete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim,iti multumesc ! Ma bucur ca si tu esti salajeanca...Te pup si te mai astept in vizita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si a castigat articolul care nu a respectat nicio cerintza. Ca la romani. E a treia oara cand castiga un articol care nu avea ce cauta in concurs.
    Citeste ce am discutat cu castigatorul; el nu e in stare sa spuna daca a respectat cerintele.

    RăspundețiȘtergere