O
prajitura excelenta, care are o aroma deosebita de lamaie si care te
indeamna sa tot mai iei cate o bucatica.....E la fel de buna si dupa 4-5
zile.
As manca zilnic asa ceva!
Ingrediente
- Portii: 10
- Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare
Se fac mai intai foile. Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 4 bucati, care se intind fiecare si se coc pe rand pe dosul tavii, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca putin marginile. Nu se lasa mai mult.Aveti grija, foile se coc foarte repede. Intre timp puteti sa intindeti cealalta foaie.Crema: Amestecam amidonul cu laptele, zaharul si vanilia si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa.
Cand e rece, amestecam untul frecat bine si adaugam zeama si coaja de la lamaie, dupa gust.
Intindem crema intre foi, egal. Pudram prajitura deasupra cu zahar pudra.
Una dintre prajiturile copilarei mele.Mama tot timpul imi facea si eu o savuram.Pup!
RăspundețiȘtergereEu nu-mi amintesc sa fii mancat asa ceva in copilarie...Ne facea mama ceva asemanator, dar cu crema caramel... Pup, Dia!
RăspundețiȘtergereSi mie tot de copilarie imi aminteste! De sarbatori nu lipsea:) Pup!
RăspundețiȘtergereSi mie tot de copilarie imi aduce aminte aceasta prajitura.Delicioasaaa.
RăspundețiȘtergereO prajitura minunata si eu o stiu de mult. O duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergerePS; foarte greu merge pagina, cel putin la mine. Nu stiu daca au mai spus si alti. Pup!
Sara, nu inteleg dc ti se incarca greu. Nu s-a mai plans nimeni..inca.
ȘtergereUn desert aromat si gustos.
RăspundețiȘtergereMultumesc de aprecieri, Maria!
ȘtergereDanutza, Haplea,...e bine ca ne mai amintim uneori de copilarie, nu? Cel putin mie mi-e dor de ea..Parca si mancarea avea alt gust pe atunci....Pup
RăspundețiȘtergereO prajitura foarte buna care la mine isi asteapta randul de mult timp!
RăspundețiȘtergereImi place acasta prajitura!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Cristina!
ȘtergereTeo, fa sa-i vina randul cat mai repede ca e prea buna...:)) Pup
RăspundețiȘtergere