O mica particica din sufletul meu....

14 ianuarie 2012

Chifle topitoare..:))




De ce le numesc asa? Pt ca pur si simplu se topesc in gura de fragede si pufoase si moi ce sunt..:)))) Cele mai bune chifle pe care le-am facut si le-am mancat pana acum. De curand, am descoperit secretul aluatului pufos si fraged, care sa se topeasca in gura: smantana! Am incercat si la langosi si am fost foarte foarte multumita de rezultat. Am incercat si la melcisori de pizza si acelasi rezultat deosebit. Acum, la chifle, m-a impresionat si mai tare. De acum doar asa voi face! Sunt excelente goale, la sandvich, etc.  

Ingrediente

  • 50 g unt (margarina) topit
  • 1 lingurita rasa sare
  • 2 lingurite zahar
  • 180 ml lapte caldut
  • 2 linguri smantana
  • 310 g faina alba
  • 1 lingurita drojdie
  • Portii: 0Portii: 0
  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute

Mod de preparare reteta

Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete.
Lasati-l la dospit  1- 2 ore(depinde de caldura camerei). Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul si impartiti-l in bucati egale. Intindeti fiecare bucata cu sucitorul si apoi adunati-o la mijloc, ca pe o placinta. Intoarceti-o cu partea de jos in sus, si rotiti aluatul intre palmele facute caus pana e rotund ca o minge. Procedati asa cu fiecare bucata, apoi coaceti-le la 170 de grade, pana se rumenesc si imprastie in casa un miros delicios.

4 comentarii:

  1. adica le faci...si le topesti :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca nimic nu se poate compara cu mirosul de paine proaspata.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Coco, asa si fac..:)))) Multumesc de vizita, te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dia, si mie imi place painea de casa enorm...Pu

    RăspundețiȘtergere