De
ce le numesc asa? Pt ca pur si simplu se topesc in gura de fragede si
pufoase si moi ce sunt..:))))
Cele mai bune chifle pe care le-am facut si le-am mancat pana acum. De
curand, am descoperit secretul aluatului pufos si fraged, care sa se
topeasca in gura: smantana!
Am incercat si la langosi si am fost foarte foarte multumita de
rezultat. Am incercat si la melcisori de pizza si acelasi rezultat
deosebit. Acum, la chifle, m-a impresionat si mai tare. De acum doar asa
voi face!
Sunt excelente goale, la sandvich, etc.
Ingrediente
- 50 g unt (margarina) topit
- 1 lingurita rasa sare
- 2 lingurite zahar
- 180 ml lapte caldut
- 2 linguri smantana
- 310 g faina alba
- 1 lingurita drojdie
- Portii: 0
- Timp de preparare: peste 120 minute
Mod de preparare reteta
Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete.Lasati-l la dospit 1- 2 ore(depinde de caldura camerei). Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul si impartiti-l in bucati egale. Intindeti fiecare bucata cu sucitorul si apoi adunati-o la mijloc, ca pe o placinta. Intoarceti-o cu partea de jos in sus, si rotiti aluatul intre palmele facute caus pana e rotund ca o minge. Procedati asa cu fiecare bucata, apoi coaceti-le la 170 de grade, pana se rumenesc si imprastie in casa un miros delicios.
adica le faci...si le topesti :)))
RăspundețiȘtergereParca nimic nu se poate compara cu mirosul de paine proaspata.Pup!
RăspundețiȘtergereCoco, asa si fac..:)))) Multumesc de vizita, te mai astept!
RăspundețiȘtergereDia, si mie imi place painea de casa enorm...Pu
RăspundețiȘtergere