O mica particica din sufletul meu....

16 ianuarie 2012

Porc cu usturoi si mamaliguta




O mancare delicioasa, pe care am mancat-o prima data la un unchi de-al meu care la origini e moldovean si care nici dupa 30 de ani nu s-a putut impaca cu mancarurile noastre ardelenesti, ci isi prepara singur mancarurile pe care le manca cand era necasatorit si locuia pe undeva pe langa Radauti. 

Ingrediente

  • 400 g carne porc
  • 1 capatana usturoi
  • sare, piper, cimbru
  • ulei pt. prajit
  • faina+apa+sare+faina malai pt mamaliguta
  • Portii: 3Portii: 3
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare reteta

Se prajeste la foc mai mic carnea de porc taiata bucatele in ulei. Cand incepe sa se rumeneasca, se condimenteaza, apoi se adauga cate putina apa, ca sa nu se arda.
Pana se prajeste carnea se pune apa cu sare  la fiert pt mamaliguta , iar cand fierbe se adauga faina de malai. Se fierbe, amestecand continuu, pana incepe sa se desprinda de margini.
Carnea de porc, inainte de a opri focul, o aromam cu usturoiul tocat. Servim mamaliguta stropita cu sosul de pe carne si carnea de porc.

10 comentarii:

  1. Te asteapta un premiu la mine pe blog.Sa vii sa-l ridici.
    Papica ta este minunata.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ali,iubita fara ispite de acest gen te rog ca sunt la regim si uite ce ai aici,o mancare ca la mama!

    RăspundețiȘtergere
  3. Wooooooow, ce pofta mi-ai facut!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bunaciune curata.Ti-as face o vizita daca asi sti ca imi pregatesti asa ceva.....hihihi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nely....azi iti fac eu pofta, maine tu...:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria, daca iti anunti vizita, sigur ca fac! Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmmm, ador tot ce este cu mamaliguta moale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maya....eu intotdeauna fac mamaliguta moale. Daca e tare nu imi place..Pup, draga mea

      Ștergere