Moi, pufoase, fragede...iti vine sa le mananaci goale....
Aproximativ aceleasi ingrediente ca si la chiflele topitoare, doar ca acum sub forma de batoane....
Aproximativ aceleasi ingrediente ca si la chiflele topitoare, doar ca acum sub forma de batoane....
Ingrediente:
- 50 g unt (margarina) topit
- 1 lingurita rasa sare
- 1 lingurita zahar
- 180 ml lapte caldut
- 2 linguri smantana
- 310 g faina alba
- 1/2 cub drojdie proaspata
- Portii: 0
- Timp de preparare: sub 15 minute
Mod de preparare reteta
Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete.Lasati-l la dospit 1,5- 2 ore. Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul si impartiti-l in bucati egale. Intindeti fiecare bucata in forma dreptughiulara si apoi rulati-o pe lungime. Asezati-le pe hartia de copt rulate in felul acesta. Procedati asa cu fiecare bucata, apoi , daca vreti ungeti batoanele cu un ou batut bine si presarati-le cu diferite seminte. Coaceti-le la 170 de grade, pana se rumenesc.
Din astea vreau vreo doua la pachet... Cred ca le-ar devora fiica'mea cu un crenvurste in ele... Foarte frumoase !!!
RăspundețiȘtergereSi la piticul meu ii plac mult. De fapt si la piticul mare...:))
ȘtergereImi plac batoanele si chiflele, dar nu apuc sa fac niciodata!
RăspundețiȘtergereNici eu nu am facut pana nu demult. Dar de acum prefer sa le fac in casa decat sa le cumpar.Macar pt mirosul care il raspndesc cand se coc...:)))
ȘtergereCe frumoase mai sunt.
RăspundețiȘtergereSeara buna!
Multumesc, Maria!Te pup
ȘtergereMamaaa ce pofta de hot dog am!!! Dar cred ca daca le-as face si simt mirosul, le infulec asa simple si calde:)) Pup!
RăspundețiȘtergereNu stiu cine s-ar putea abtine sa nu infulece macar unul asa gol si proaspat scos din cuptor....Pup
ȘtergereMai ai,sau am ajuns la spartul targului?Tare-mi plac.Pupici!
RăspundețiȘtergereCam tarziu, dar nu-i nimic. Data viitoare..:)) Te pup
Ștergere