O mica particica din sufletul meu....

5 februarie 2012

Batoane pentru hot-dog




Moi, pufoase, fragede...iti vine sa le mananaci goale....
Aproximativ aceleasi ingrediente ca si la chiflele topitoare, doar ca acum sub forma de batoane.... 

 

Ingrediente:

  • 50 g unt (margarina) topit
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita zahar
  • 180 ml lapte caldut
  • 2 linguri smantana
  • 310 g faina alba
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • Portii: 0Portii: 0
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 15 minute

Mod de preparare reteta

Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete.
Lasati-l la dospit  1,5- 2 ore. Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul si impartiti-l in bucati egale. Intindeti fiecare bucata in forma dreptughiulara si apoi rulati-o pe lungime. Asezati-le pe hartia de copt rulate in felul acesta. Procedati asa cu fiecare bucata, apoi , daca vreti ungeti batoanele cu un ou batut bine si presarati-le cu diferite seminte. Coaceti-le la 170 de grade, pana se rumenesc.


10 comentarii:

  1. Din astea vreau vreo doua la pachet... Cred ca le-ar devora fiica'mea cu un crenvurste in ele... Foarte frumoase !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la piticul meu ii plac mult. De fapt si la piticul mare...:))

      Ștergere
  2. Imi plac batoanele si chiflele, dar nu apuc sa fac niciodata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am facut pana nu demult. Dar de acum prefer sa le fac in casa decat sa le cumpar.Macar pt mirosul care il raspndesc cand se coc...:)))

      Ștergere
  3. Mamaaa ce pofta de hot dog am!!! Dar cred ca daca le-as face si simt mirosul, le infulec asa simple si calde:)) Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cine s-ar putea abtine sa nu infulece macar unul asa gol si proaspat scos din cuptor....Pup

      Ștergere
  4. Mai ai,sau am ajuns la spartul targului?Tare-mi plac.Pupici!

    RăspundețiȘtergere