O mica particica din sufletul meu....

6 februarie 2012

Branzoaicele mamei



Nu te mai poti opri din mancat cand te apuci..:)) , iar siropul de zahar prin care le da mama le da un gust extraordinar de bun si le fragezeste. 

Ingrediente

Aluat:

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 2 cuburi mici drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri vanilie
  • 3 linguri smantana
  • apa calduta
  Umplutura:
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 2 oua
  • 200 g zahar (depinde cat va place de dulce)
  • 2 plicuri vanilie
  • 2 linguri cacao (optional)
Pt sirop:
  • 1 ceasca apa
  • 1 cana mare de zahar

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pt aluat si se framanata bine. Apa calduta se pune atat cat e nevoie, ca sa fie aluatul potrivit. Se lasa la dospit 1,5-2 ore.
Se ia cate o parte din aluat, se intinde pe masa in forma de dreptunghi, cu grosimea de 1/2 cm, apoi se taie in patrate egale.
Pe fiecare patratel se pune cate o lingurita de branza dulce, apoi se impaturesc colturile catre mijloc si se lipesc cu mana, ca sa nu se desfaca la copt.
Se coc la foc potrivit pana se rumenesc. Cand sunt gata toate de copt, se face un sirop dintr-o cana mare de zahar si o ceasca de apa. Se pune la foc si se lasa la fiert 2-3 minute, apoi cu o pensula, ungem toate bronzoaicele deasupra.


11 comentarii:

  1. frumoase si pufoase asa cum trebuie sa fie niste branzoaice delicioase ♥
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Astazi i-am facut si eu Dianei placinta ca branza,insa nu as refuza o branzoaica de la tine.Imi place cum arata.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca sunt delicioase!Vreau si eu,sunt tare tentante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc , langmina! Te mai astept in vizita!

      Ștergere
  4. Ce bine arata ! Te astept cu drag la provocarea Dulce Romanie a carei gazda sunt in luna februarie. De ce nu chiar cu aceasta postare! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult pt invitatie! Sper sa reusesc sa raspund pozitiv. Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-ai adus aminte de branzoaicele facute de mama mea. Hmmm, bune trebuie sa fie, dra sunt racita bocna si nu ma indur sa ma apuc de ceva inca. Le-am trecut la priroritati ca sa le fac surpriza si la ei mei. Am venit in dar si cu un premiu virtual pe care ti-l ofer cu mare placere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena iti multumesc tare mult de aprecieri si de premiu! Esti o scumpa!

      Ștergere