O mica particica din sufletul meu....

12 mai 2012

Fundite



Paste tare dragute, care pot fi facute si acasa.... 

Ingrediente

  • 2 oua de casa
  • 200 g faina
  • Portii: 0Portii: 0
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Ouale se bat putin cu furculita, apoi se adauga treptat faina. Se framanta o coca tare.
Se intinde apoi bine de tot cu sucitorul, sau cu aparatul de taietei, in forma patrata. Cu un cutit ondulat taiem foaia intinsa in dreptunghiuri de aprox. 1,5 cm latime si 2,5 cm lungime. Luam apoi fiecare dreptunghi si il strangem bine pe la mijloc, cu degetul mare si cel aratator.
Le putem folosi imediat fierte in supe, ciorbe, tocanite, etc.
Daca nu le folosim imediat, le lasam sa se usuce pe fata de masa, de pe o zi pe alta, apoi le bagam intr-o cutie de carton cu tot cu fata de masa..:)) sau , daca facem mai putine, intr-o punga de hartie. Rezista timp indelungat.



5 comentarii: