O mica particica din sufletul meu....

2 septembrie 2014

Gogosari murati Sonia





O muratura speciala, evtraordinar de buna, pe care am numit-o astfel dupa persoana care mi-a dat reteta, Va recomand s-o incercati, pt ca e o varianta a ardeilor copti, dar mai usoara si mai gustoasa, zic eu si cei care au incercat-o.

  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura otet
  • gogosari (cati aveti)
Gogosarii se curata de codite si seminte si se pun unul langa altul in tava de la aragaz, cu gaurile in sus. In fiecare gogosar se pune 1 lingura de ulei+1 lingura zahar+1 lingura otet si se dau la cuptor  la 180 grade pt aproximativ 45min-1 ora, depinde de gustul fiecaruia, daca ii vreti foarte copti sau nu.
Cand sunt gata, ii scoateti si ii puneti in borcane, inchideti capacul si dati la camara. Nu va faceti griji, ei vor lasa suficienta zeama, incat sa fie bine acoperiti in borcane.

ps. Daca ii lasati prea mult la cuptor, o sa trebuiasca sa ii decojiti de pielita.Altfel, nu e necesar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu