O mica particica din sufletul meu....

21 septembrie 2012

Zacusca de dovlecei si vinete






O zacusca buna, ce mai!..:)) 

Ingrediente

    • 2 dovlecei marisori
    • 6 -7 vinete
    • 1 kg ardei capia galbeni
    • 2 kg gogosari rosii
    • 1 kg ceapa
    • 400 ml ulei
    • 800 ml pasta de rosii sau bulion
    • sare grunjoasa, piper
    • 6 foi dafin
    • 1 capatana usturoi
    • 1-2 ardei iuti (optional)
  • Portii: 1Portii: 1
  • Timp de preparare Timp de preparare: peste 120 minute

Mod de preparare

Gogosarii si vinetele se coc si se curata, apoi se toaca. Ardeii si ceapa se toaca grosier. Gogosarii si ardeii se pun la calit, la foc mic, in 200 ml ulei. Ceapa in 200 ml, separat. Dupa vreo ora, cand sunt caliti deja, ii punem intr-o oala mare impreuna si adaugam dovleceii rasi si vinetele tocate. Supravegheati oala, ca sa nu se lege de fund. Mai lasam vreo ora la calit, apoi adaugam condimentele+ usturoiul tocat. Adaugam si bulionul si mai lasam sa dea cateva clocote impreuna , apoi oprim focul. Punem zacusca in borcane, sigilam, apoi le bagam in cuptor pentru o ora la 180 grade. Le lasam sa se raceasca in cuptor pana a doua zi, apoi le dam la camara.


16 comentarii:

  1. sa stii ca nu am mancat cu dovlecei , dar sunt sigura ca imi place !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu am mancat,dar cu siguranta este delicioasa!!!yamii!!puppp!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare buna! Faceam si eu candva ceva asemanator, dar fara gogosari si ardei. A ta e mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am uitat sa-ti spun...imi place felia aceea muscata de 3 ori!

    RăspundețiȘtergere
  5. MMMMM...super bunatate!! Vreau si eu un borcan :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur! hai dupa el!..:)))pupici

      Ștergere
    2. Si uite asa ai cu ce sa ne servesti la iarna.Este o bunatate zacusca.
      Pupici!

      Ștergere
  6. Ador orice fel de zacusca! Zacusca sa fie! :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Vinete + dovlecel = combinatia perfecta pentru zacusca! Urmaresc multe bloguri culinare si imi place mult cand vad tendinta noastra de a ne pregati camarile pentru iarna si implicit de a posta retete "din camara". Te pup si spor la facut de bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vad ca poate sa vina iarna, tu esti pregatita. Minunat, pup!

    RăspundețiȘtergere