O mica particica din sufletul meu....

5 iulie 2011

Supa de fasole verde (pastai)


Ingrediente:
  • 500g fasole verde proaspata, congelata sau la conserva
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare (asta in cazul in care nu tineti regimul Monti)
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • bulion
  • sare,piper
  • patrunjel si telina frunze (2-3 tije cu frunze de fiecare)
  • smantana (optional) 

Se pune o oala mare cu apa la fiert, ca sa ajunga si la oparirea pastailor si la adaugarea in supa..Fasolea se rupe in 2-3 bucatele fiecare si se spala in apa RECE intr-un castron. Se toaca ceapa,ardeiul,  morcovul se taie rondele si se pun la calit cu putin ulei, la foc mic. Cand sunt aproape calite, se adauga rosia bucatele. In timp ce legumele se calesc, se ia cu polonicul apa din oala cu apa de pe foc care fierbe si se pune peste pastaile din castron, pana le acopera. Se lasa asa, la oparit, 2-3 minute, apoi se iau repede cu o paleta si se pun peste legumele calite. Se umple apoi oala cu apa fierbinte ramasa de la oparire in oala.Se pune sare si piper. Cand sunt aproape fierte pastaile, (aproximativ 1/2 ora) se adauga putin bulion. Se mai fierbe 5 minute si apoi se opreste focul. Se adauga patrunjelul si telina tocata, obligatoriu, pt ca ele dau o aroma deosebita. Nu se adauga vegeta!
Asta e varianta mea de supa de fasole verde, o varianta foarte buna, dar si sanatoasa. Puteti adauga si smantana in momentul servirii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu